Film ZAGREB, 2. SRPNJA

'Crna voda' otvara Fantastic Zagreb Film Festival

  • Autor: tportal.hr
  • 1.7.2011 16:15:55
  • 1.7.2011 15:43:34

U subotu, 2. srpnja, u Zagrebu počinje nulto izdanje Fantastic Zagreb Film Festivala

Festival svoja vrata otvara u subotu, 2. srpnja, u 21 sat u ljetnom kinu Gradec – plato kod crkve Sv. Katarine. Festivalskim osnivačima i direktorima Mirjani Miji Pećini i Stjepanu Hundiću na ceremoniji otvaranja pridružit ce se zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić.Vukičević koja će i službeno otvoriti Fantastic Zagreb Fim Festival.

Nakon ceremonije, uslijedit ce projekcija filma 'Crna voda' ('Two Eyes Staring') - riječ je o nizozemskom psihološkom trileru autora Elberta van Striena o djevojčici koja na sasvim neočekivan način otkriva čuvanu tajnu svoje majke koja je kao djevojčica otrovala svoju sestru blizanku. Ova napeta triler drama s elementima horora i vrhunskim vizualnim stilom nagrađena je na festivalu Fantasporto 2011. kao najbolji film te za najbolji scenarij.

Paralelno uz projekciju kojom se otvara festival održat će se projekcije na drugim festivalskim lokacijama: u 20.30 sati u kinu Europa na rasporedu je japanski film 'Nasilje' Takeshija Kitana.

U improviziranom otvorenom kinu Tuškanac pak u 21.30 sati na programu je hororac 'Sveto mesto', uradak srpskog redatelja Đorđa Kadijevića iz 1990, a u 23.30 sati pak višestruko nagrađivana nekonvencionalna božićna priča: film 'Djed Mraz iz pakla' ('Rare exports: a Chistmas Tale') u režiji finskog autora Jalmarija Helandera. Sve informacije o festivalu pronađite na stranicama festivala.

'Sveto mesto'
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još