KRISTIJAN MILIĆ

'Postao sam dežurni ratni redatelj'

01.12.2008 u 11:00

Bionic
Reading

Kristijan Milić, redatelj filma 'Živi i mrtvi', ovih je dana iznimno zaposlen pa smo ga nakratko dovukli pred naše kamere ne bi li nam ispričao sve o novim projektima, starim iskustvima i svojim viđenjima domaće kinematografije

'Živi i mrtvi' možda i jesu uspjeli na festivalima, ali zašto nisu bili i hit u kinima, pitanje je kojim smo započeli razgovor s Kristijanom Milićem, poznatim hrvatskim redateljem koji je nedavno završio snimanje TV serije 'Hitna 94', a na čijem se 'dnevnom redu' nalazi još nekoliko velikih projekata.

Jedan od njih jest i ratna serija u 12 nastavaka, po uzoru na američki hit 'Band Of Brothers', kao i novi film, zapravo zbirka triju kratkih priča u kojoj će jednu, onu u žanru horora, režirati upravo Milić.

Razgovarali smo o svemu tome, kao i o tome kako on gleda na odnos hrvatske države prema žanrovskom filmu te što bi zapravo htio snimiti kada bi imao novca i slobode koliko želi. A prisjetili smo se i njegovih iskustava rada na sit-komu, na propaloj seriji 'Ne daj se, Nina'.

Pogledajte intervju: