Film PRETHODNIK 'GOSPODARA'

Hobit stiže u svjetska kina u prosincu iduće godine

Prvi od dva filma koje Peter Jackson snima po romanu J.R.R. Tolkiena 'Hobit' u svjetske kinodvorane stiže 14. prosinca 2012., objavio je danas Hollywood Reporter

Prvi od dva filma koji se snimaju na Novom Zelandu zvat će se 'The Hobbit: An Unexpected Journey'. Nastavak, koji u svjetska kina stiže 13. prosinca 2013., prikazivat će se pod naslovom 'The Hobbit: There and Back Again'.

Radnja filmova kronološki prethodi trilogiji 'Gospodar prstenova', a u njezinu su središtu pustolovine Bilba Bagginsa, kojega će glumiti Martin Freeman. U filmu će se kao ostarjeli Bilbo ponovno pojaviti i Ian Holm.

Među glumcima u filmu se ponovno pojavljuju veterani 'Gospodara' Ian McKellen kao Gandalf, Cate Blanchet u ulozi Galadriel, Orlando Bloom kao Legolas, Christopher Lee kao Saruman, Hugo Weaving kao Elrond, Elijah Wood kao Frodo i Andy Serkis kao Gollum. Ostale glavne uloge podijeljene su glumcima: Richardu Armitageu, Jedu Brophyju, Adamu Brownu, Johnu Callenu, Stephenu Fryu, Ryanu Gageu, Marku Hadlowu, Peteru Hambletonu, Stephenu Hunteru, Williamu Kircheru, Sylvesteru McCoyu, Bretu McKenzieju, Grahamu McTavishu, Mikeu Mizrahiju, Jamesu Nesbittu, Deanu O'Gormanu, Leeju Paceu, Mikaelu Persbrandtu, Conanu Stevensu, Kenu Stottu, Jeffreyju Thomasu i Aidanu Turneru.

Osim toga, Peter Jackson počeo je komunicirati s fanovima preko interneta pa na Facebooku odgovara na pitanja – pokušajte ga i sami kontaktirati ovdje.

Pogledajte službeni foršpan filma:  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još