NAGRADNJAČA

'X-Men: Prva generacija' vas nagrađuje

31.05.2011 u 11:29

Bionic
Reading

'X-Men: Prva generacija' donosi vam akciju epskih dimenzija i priču o likovima koja otkriva početak X-Men sage i tajnu povijest hladnog rata i našeg svijeta uoči nuklearnog Armagedona. Film u naša kina dolazi 2. lipnja, a tportal.hr i Blitz su za svoje čitatelje pripremili nagrade iz filma (majice, podloške za miš, set za pisanje).

Radnja filma se odvija 60-ih, uoči ere letova u svemir i u vrijeme Hladnog rata, kad su napetosti između SAD-a i Sovjetskog Saveza predstavljale prijetnju za cijeli planet – i kad je svijet otkrio postojanje mutanata.

U to su se doba upoznali Charles Xavier i Erik Lehnsherr. Prije nego što su Charles (James McAvoy) i Erik (Michael Fassbender) sebe nazvali Professor X i Magneto, bili su tek dvojica mladića koji su počeli otkrivati svoje moći. Zajedno s drugim mutantima radili su na tome da spriječe najveću prijetnju svijetu koja je ikad postojala. Neki od tih mladih mutanata poznati su iz prijašnjih X-Men filmova, dok su drugi klasični heroji iz stripa, ali prvi put prikazani u filmu. 'X-Men: Prva generacija' daje odgovore na pitanja koja su si obožavatelji filma i stripa odavno postojali: Kako su se X-Men okupili? Zbog čega je Charles u kolicima? Otkud dolaze X-Mansion i Cerebro? No, teme filma i povijesni kontekst svidjet će se i oni koji nisu gledali ostale filmove iz serijala.

Majicu i podložak za miša osvojile su:

Lana Margetić
Ivana Rojko

Set za pisanje i podložak za miša osvojio je Domo Bogdan

Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.