AMERIKA VS. ŠVEDSKA

Procurio trailer američke verzije filma 'Muškaraci koji mrze žene'

30.05.2011 u 08:50

Bionic
Reading

Neslužbeni trailer holivudske verzije filma 'Muškarci koji mrze žene' ponovno je otvorio pitanje koja je Lisbeth – prava Lisbeth

Na internet je procurio neslužbeni trailer američke verzije filma 'Muškarci koji mrze žene', druga ekranizacija prvog dijela slavne trilogije preminulog švedskog pisca i novinara Stiega Larssona.

Američku verziju potpisuje redatelj 'Društvene mreže' David Fincher. Ulogu švedskog novinara Mikaela Blomkvista igra Daniel Craig, a uloga Lisbeth Salander pripala je mladoj Rooney Mari. Najavljen kao feel badmovie, film će se u kinima pojaviti pred blagdane u prosincu ove godine. Izbor glumaca već je izazvao kontroverze: obožavatelj i poneki filmski kritičar tvrde da postoji samo jedna Lisbeth – ona koju je odigrala švedska glumica Noomi Rapace. Malo je tko uvjeren i da Daniel Craig može uvjerljivo odigrati reportera Blomkvista.

Švedski redatelj Niels Arden Oplev koji je potpisao europsku verziju 'Muškaraca...' ljutio se na izbor glumaca, pogotovu zbog činjenice da je Noomi izgubila ulogu pred manje poznatom američkog glumicom Rooney Mara.

Goran Višnjić igra ulogu Dragana Armanskog, poslodavca Lisbeth Salander, vlasnika detektivske agencije.