Film 'GO LIKE HELL'

Michael Mann snima film o borbi Forda i Ferrarija

  • Autor: tportal.hr
  • 27.5.2011 16:03:03
  • 27.5.2011 15:43:18

Slavni redatelj priprema akciju o legendarnoj utrci iz 1966, kad su se na stazi sukobili industrijski velikani Ford i Ferrari

Novi film Michaela Manna bit će adrenalinska akcija o utrkama nazvana 'Go Like Hell'. Istinit pregled furioznog natjecanja između Forda i Ferrarija 1966. godine, kad je američki vozač prvi put osvojio Le Mans, bazirana je na knjizi 'Go Like Hell: Ford, Ferrari, and Their Battle for Speed and Glory at Le Mans' A. J. Baimea, donosi Variety.

Nagađa se da će glavna uloga pripasti Bradu Pittu, no zasad još nije odlučeno. Film donosi priču o nastojanjima Henryja Forda II. (predsjednika tvrtke Ford i unuka osnivača kompanije Henryja T. Forda), da uz pomoć mladog vizionara Leea Iacocca i bivšeg prvaka u utrkama Carrolla Shelbyja, preokrene situaciju u kojoj su Europljani dominirali automobilskim utrkama. Naime, Ferrari je tada bio glavna sila i favorit na utrkama Le Mans 60-ih, pod vodstvom kultnog Enza Ferrarija, te je simbolizirao i promovirao imidž modernog prestiža i muževne elegancije.

'Go Like Hell' prikazuje glamurozna vremena utrka i portret dvaju velikih industrijskih rivala, aute koje su proizvodili i vozače koji su ih u odvezli u slavu ili propast. Zadnji film koji je Mann snimio bila je kriminalistička drama 'Public Enemies', u kojoj Johnny Depp glumi ozloglašenog pljačkaša banaka Johna Dillingera.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još