Film U DOKUKINU CROATIA

Film o legendarnoj Mici Trofrtaljki

  • Autor: tportal.hr
  • 27.5.2011 14:44:20
  • 27.5.2011 13:35:02

Mica Trofrtaljka, legenda jugoslavenske trash-folk scene 70-ih, konačno je zasjala i u vlastitom dokumentarcu 'Mica i okolne priče', koji imamo priliku pogledati od 3.lipnja

Milice Ostojić, aka Mice Trofrtaljke, trash ikone sedamdesetih, sjećaju se svi stariji, a uz Eurokrem, Cocktu i Pipi, Mica je bila nezaobilazan dio pop-ikonografije bivše SFRJ. Suknjom skraćenom na tri frtalja i lascivnim tekstovima pjesama, čije ključne riječi počinju slovom 'k', a nisu ono što mislite ('Predem vunu i kučinu', 'Drž’ se ćeri čvrstog kursa', 'Guram guram'), dosegla je estradne vrhove. Njezin prvi hit 'Davorike Dajke' od cenzorske komisije proglašen je šundom, ali je ipak prodan u nevjerojatnih 400.000 primjeraka.

Promo fotografije
Tulibu Dibu Dauchyu
Nastupila je u 13 filmova, kao osebujna epizodistica, između ostalog i u filmovima Srđana Karanovića ('Miris poljskog cvijeća') i Srđana Dragojevića ('Mi nismo anđeli', 'Lepa sela lepo gore', 'Sveti Georgije ubiva aždahu'…). Upravo ju je Dragojević učinio besmrtnom ulogom u 'Lepim selima' u kojemu igra ostarjelu prostitutku koja na vrhu napuštenog tunela od dva dječaka pokušava 'učiniti muškarce'. Srpski redatelj Milan Nikodijević posvetio joj je dokumentarni trretman kakav zaslužuje. U ovom konceptualnom filmu koji vizualno priziva film 'Zdravi ljudi za razonodu' Karpa Godine, Mica priča o svom bogatom životu, prisjećajući se ključnih trenutka u svojoj karijeri. I naravno – pjeva!

U programu u Dokukinu nazvanom 'Ikone i legende' organizatori odaju počast i 'YouTube herojima našeg doba', srpskom dr. Protiću alias Jaganjcu o kojemu je Nemanja Vojinović napravio kratki film 'Realnosti, odjebi!' te petominutnu bugarsku minijaturu Borisa Despodova 'Tulibu Dibu Dauchyu' o globalnom fenomenu Valentine Hasan koja se na bugarskom 'Idolu' proslavila vlastitim osebujnim prepjevom hita Mariah Cary pod nazivom 'Ken Lee'. Vladimir Protić, kojega je na netu pogledalo više od milijun ljudi, pak radi kao noćni čuvar u parfumeriji, smišlja nove projekte i svira trubu.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još