Film 19 GODINA SA 60 SEKUNDI!

19. Hrvatski festival jednominutnih filmova

  • Autor: tportal.hr
  • 20.5.2011 16:38:21
  • 20.5.2011 15:41:28

Od 26. do 28. svibnja u Požegi se održava 19. Festival jednominutnih filmova: 60 filmova natječe se za Grand Prix Festivala

Danas, 20. svibnja, u 10 sati u maloj dvorani kina Tuškanac održana je press-konferencija 19. Hrvatskog festivala jednominutnih filmova na kojoj su sudjelovali Željko Balog, direktor festivala i voditelj udruge GFR FILM-VIDEO Požega; Nenad Mirković, producent Mandrak produkcije i Miroslav Mirković iz Mediterre Zagreb.

'19 godina sa 60 sekundi! Definitivno možemo reći da je forma filmske minute zaživjela među filmskim autorima u Hrvatskoj, a zadnjih par godina odaziv međunarodnih autora je sve veći i veći, što pokazuje da je filmska minuta sve popularnija autorska forma', započeo je Željko Balog.

'301 film iz 40 zemalja - veliko nam je zadovoljstvo najaviti kako je i ove godine na festivalsku adresu pristigao veliki broj filmova i moram priznati da nije bilo lako odabrati 60 filmova koji će se natjecati za Grand Prix Festivala. Tradicionalno najveći broj filmova stiže iz Hrvatske (60 filmova), zatim iz Slovačke (40 filmova), te Mađarske, Njemačke, Velike Britanije. Ove godine prvi put sudjeluje Šri Lanka sa svoje tri minute u službenom programu Festivala', najavio je Balog.

Grand Prix ove godine će dodijeliti peteročlani žiri: prošlogodišnji dobitnik Grand Prixa Diego Zucci iz Italije, Alen Drljević iz Bosne i Hercegovine te Martina Validžić, Zvonimir Rumboldt i Zvonimir Karakatić iz Hrvatske.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još