TRESLA SE BRDA...

'Šokantni' dokumentarac o Lady Di razbjesnio Cannes

17.05.2011 u 14:21

Bionic
Reading

Iako je u medijima najavljivan kao senzacionalno otkriće, dokumentarac o Lady Di nije ponudio nikakve nove spoznaje o tragičnoj pogibiji princeze te se usmjerio na trenutke nakon prometne nesreće

Na konferenciji u Cannesu nakon premijere filma Unlawful Killing, novinari su se obrušili na autora i redatelja filma Keitha Allena, upitavši ga gdje su bučno najavljivani dokazi koji bi trebali konačno rasvijetliti pogibiju Lady Di.

Također, polemika se razvila oko sudjelovanja u projektu Mohameda Al Fayeda, oca Dodija Fayedakoji je poginuo u prometnoj nesreći zajedno s Dianom. Al Fayed je uložio u film 2,5 milijuna funti te se pojavljuje u nekoliko scena, no Allen tvrdi da se nije uplitao u stvaranje.

Iako je prvotna ideja dokumentarca bila, kako se najavljivalo, pokušaj dokazivanja da je za nesreću princeze Diane odgovoran britanski establišment koji je navodno isplanirao njezinu smrt, film se više usmjerio na trenutke neposredno nakon tog događaja te sadrži šokantne slike umiruće princeze.

Zaključak filmskih kritičara je da se film ni s čime, osim glazbom Davea Stewarta, ne nameće brojnim filmovima koji se bave istom tematikom. Tresla se brda, rodio se miš, rekli bi kod nas.