Film U REKLAMI ZA KAVU

David Lynch eksploatira dekapitiranu Barbie

  • Autor: tportal.hr
  • 11.5.2011 13:57:27
  • 11.5.2011 11:37:14

Slavni redatelj već se godinama bavi transcendentalnom meditacijom; sada je pak upotrijebio smirujuće hipnotički ton kako bi najavio novi, organski brend kave

Na stranici Vimeo izašla je nova reklama za kavu Davida Lyncha. U uznemirujućem spotu pojavljuje se odrubljena glava barbike koju prati smirujući i sanjiv ton slavnog redatelja. U klasično oniričkoj atmosferi, koja je postala njegov zaštitni znak, Lynch s Barbie vodi dijalog o novom organskom proizvodu njegove tvrtke. Redatelj klasika 'Lost Highway', 'Eraser' i 'Mullholand Drive', ponovno se poigrao kulturnim stereotipima i standardnom vizijom 'vječne ljepote' propagirane kroz lažne plastične lutkice u reklamama.

Bez ostalih rekvizita, koristeći samo fokus na vlastitu ruku i glavu Barbie, Lynch je čak i u reklami za organsku kavu u gledatelja uspio proizvesti osjećaj hipnotičke uljuljanosti, ali i familijarnosti. Što je i inače cilj puno razrađenijih i glamuroznijih marketinških kampanja u kojima, za razliku od dekapitirane plavuše, glume žive, iako ne manje plastične ljepotice.

David Lynch Signature Cup CoffeeDavid Lynch on Vimeo.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još