ZADNJE PRINCEZINE SNIMKE

Šokantan dokumentarac o smrti Lady Di

10.05.2011 u 14:37

Bionic
Reading

Fotografije paparazza mrtve princeze Diane bit će prikazane u dokumentarcu 'Unlawful Killing' ovog tjedna u Cannesu

Šokantne slike umiruće Lady Di prvi put će ugledati svjetlo dana u filmu koji ovaj petak ima premijeru, piše Daily Mail.

Radi se o 90-minutnom dokumentarnom uratku koji je režirao i producirao britanski glumac Keith Allen, a u kojem će biti prikazane i crno-bijele fotografije Dianinog lica nekoliko trenutaka nakon nesreće u pariškom podvožnjaku. Vijest da je Allen, otac slavne pop zvijezde, pjevačice Lily Allen, upotrijebio fotografije s mjesta nesreće zgrozila je bliske prijatelje pokojne princeze od Walesa, koji su uvjereni da Allen samo želi zaraditi na princezinoj smrti. Glasnogovornik filma tvrdi da se radi o fotografijama koje su već viđene i objavljivane na internetu.

Isto tako, film donosi i snimku u kojoj Diana govori prijateljici da ju kraljevska obitelj mrzi te da ju žele strpati u ludnicu. Princeza je spomenula da je i princ Charles planira ubiti u prometnoj nesreći. Naime, u službenom traileru filma navodi se pismo koje je Diana poslala svojoj prijateljici 1993. godine, u kojem tvrdi da će biti ubijena te da njezin suprug planira da to bude prometna nesreća, uz otkazivanje kočnica i ozljedu glave.

Dokumentarac će se prikazivati diljem svijeta, ali je zabranjen u Velikoj Britaniji, što je redatelj prokomentirao:

'Šteta, jer u vrijeme kada uzbuđenje oko nedavnog kraljevskog vjenčanja republikance šalje u šećerni delirij, film bi bio dobro sredstvo smirenja i spuštanja na zemlju.'

Dokumentarac pokušava dokazati da je za nesreću princeze Diane odgovoran britanski establišment, koji je njezinu smrt navodno isplanirao, nakon što je već zaključeno kako je smrt lady Di i Dodija Fayeda skrivio pijani vozač Henry Paul koji je također poginuo u nesreći.