MEĐUNARODNI PROGRAM

Pula donosi filmove posvećene ženama

10.05.2011 u 13:06

Bionic
Reading

Film 'Djeca su dobro' (The Kids Are All Right) redateljice Lise Cholodenko, koji je ove godine osvojio Zlatni globus za najbolji film u kategoriji komedije ili mjuzikla, imat će svoju hrvatsku premijeru u pulskoj Areni u sklopu Međunarodnog programa 58. festivala igranog filma u Puli

Ženska prava hoću

U tom filmu, koji je dobio i četiri nominacije za Oscara (među kojima i one za najbolji film i scenarij), glavne uloge tumače Julianne Moore, Mark Ruffalo i Annette Bening, koja je za svoju interpretaciju nagrađena Zlatnim globusom.

Na Festivalu će također biti prvi put u Hrvatskoj prikazan britanski film 'Ženska prava hoću!' (Made in Dagenham) redatelja Nigela Colea. Treći novitet u Međunarodnom programu također je posvećen ženama: riječ je o francuskoj romantičnoj komediji 'Žene sa šestog kata' Philippea Le Guaya, premijerno prikazanoj na ovogodišnjem Berlinaleu.

Međunarodni program 58. festivala igranog filma u Puli bit će zaključen nakon festivala u Cannesu, a Nacionalni program bit će objavljen u lipnju na konferenciji za medije nakon sjednice Festivalskog vijeća. Festival igranog filma u Puli najdugovječniji je i najposjećeniji filmski festival u Hrvatskoj, s ukupno 77.558 gledatelja u 57. izdanja. Nacionalni program ove se godine održava od 16. do 23. srpnja, a Međunarodni od 9. do 23. srpnja.