Film NAGRADA OMNIBUSU ZAGREBAČKE PRIČE

Lana Barić nagrađena u Bruxellesu

  • Autor: tportal.hr
  • 9.5.2011 15:00:08
  • 9.5.2011 13:30:59

Mlada glumica osvojila je nagradu za najbolju žensku ulogu u filmu 'Žuti mjesec' Zvonimira Jurića, na netom završenom 14. festivalu kratkog filma u Bruxellesu

Lana Barić osvojila je nagradu za najbolju žensku ulogu na netom završenom 14. festivalu kratkog filma u Bruxellesu (Brussels Short Film Festival). Nagrada joj je pripala za ulogu u filmu 'Žuti mjesec' Zvonimira Jurića, jednom od kratkih filmova iz omnibusa 'Zagrebačke priče' u produkciji Propeler Filma.

Nakon Breze za najbolju debitanticu na Festivalu igranog filma u Puli, 2009. godine, Lani Barić ovo je druga nagrada za istu ulogu te ukupno dvanaesta nagrada za omnibus 'Zagrebačke priče'.

'Žuti mjesec' osvojio je brojne nagrade na domaćim i svjetskim festivalima, uključujući Srce Sarajeva za najbolji kratki film, a bio je nominiran i za Zlatnog medvjeda u kategoriji kratkog filma na Berlinaleu 2010. Kratki film 'Ciao mama' Gorana Odvorčića bio je u službenoj konkurenciji prestižnog Festivala u Cannesu 2009, a iste godine osvojio je i Specijalnu nagradu žirija na Sarajevo Film Festivalu.

Pojedini segmenti 'Zagrebačkih priča' - 'Inkasator', 'Špansko kontinent' i 'Šamar' osvojili su nagrade za najbolji scenarij, montažu te kameru na Danima hrvatskog filma 2010, a segmentu 'Inkasator' u režiji Igora Mirkovića tada je pripao Oktavijan za najbolji film.

Uspjeh omnibusa 'Zagrebačke priče', nastalog u produkciji Propeler Filma 2009, potaknuo je nastajanje novog omnibusa 'Zagrebačke priče 2' na temu ljubavi koji se trenutačno nalazi u fazi predprodukcije. 'Zagrebačke priče 2' činit će kratki filmovi 'Moj vrt' Ivana Skorina, 'Na kvadrat' Jasne Žmak, 'Može neko čik bacit odozgo' Josipa Viskovića, 'Kruške' Hane Veček, 'Mucica' Alda Tardozzija te 'Al', tata, ti me voliš' Sare Hribar.

Uz službenu nagradu, Lana Barić osvojila je i pripadajućih tisuću eura.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još