Film MOVIE AWARDS

Marija Škaričić nominirana za MTV nagradu

Za prvi regionalni MTV Movie Awards nominiran je i hrvatski film 'Šuma Summarum', a pobjednici će se saznati 6. lipnja u Beogradu

Gorki list MTV Movie Award je regionalna nagrada za filmska postignuća, a ove će se godine održati po prvi put u Beogradu 6. lipnja. Nagrade će se dijeliti u tri kategorije (najbolja glumica, najbolji glumac, najbolji film), a konkurencija dolazi iz Slovenije, Srbije, Hrvatske i Makedonije. Tako će u kategoriji najbolje glumice Lijepu Našu predstavljati Marija Škaričić ('Majka asfalta') i Lucija Šerbedžija ('Sedamdeset i dva dana'). Zajedno s njima za najbolju glumicu nominirane su i Slovenka Iva Kranjc ('Besa'), srpska glumica Branka Katić ('Žena sa slomljenim nosem') te njezina mlađa kolegica Nina Janković ('Montevideo, Bog te video').

Za najboljeg glumca nominacije su zaradili: Leon Lučev za ulogu u filmu 'Na putu', srpski glumac Nikola Rakočević za film 'Šišanje', dok je filmski hit godine u Srbiji 'Montevideo, Bog te video' dao dvojicu nominiranih u ovoj kategoriji - Miloša Bikovića i Petra Strugara. Uz njih nominiran je i slovenski glumac Jurij Zrnec za svoje ostvarenje u filmu 'Gremo mi po svoje'.

I kategorija 'Najbolji film' broji po pet nominiranih, a to su: slovenski film 'Gremo mi po svoje', srpski uradci 'Tilva Roš' i 'Montevideo, Bog te video', makedonski ostvarenje 'Majki' te hrvatski film 'Šuma Summarum'.

Za nominirane u ove tri regionalne kategorije moći će se glasovati od 7. svibnja do 3. lipnja putem lokalnih MTV siteova. Osim za regionalne kategorije posjetitelji će moći glasovati i za neku od 12 kategorija za MTV Music Awards koji će se održati 5. lipnja u Los Angelesu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još