68. FILMSKI FESTIVAL U VENECIJI

Darren Aronofsky na čelu žirija Mostre

28.04.2011 u 10:44

Bionic
Reading

Redatelj hitova 'Rekvijem za snove', 'Hrvač' i 'Crni labud' predsjedat će žirijem filmskog festivala koji će se održati od 31. kolovoza do 10. rujna

Američki redatelj, scenarist i producent Darren Aronofsky naći će se na čelu žirija 68. filmskog festivala u Veneciji. Redatelj je 2008. godine dobio Zlatnog lava za film 'Hrvač' s Mickeyjem Rourkeom, a prošle godine Mostra je otvorena njegovim horor trilerom Crni labud o njujorškoj baletnoj sceni.

Organizatori 68. po redu Mostre, koja će se održati od 31. kolovoza do 10. rujna, opisali su Aronofskog kao 'jednu od najbitnijih osoba suvremenog filma, čiji rad podrazumijeva konstantnu evoluciju i mutacije umjetničkog jezika'.

Aronofski je debitirao 1998. godine filmom Pi, kojim je osvojio nagradu za režiju na filmskom festivalu u Sundanceu, kao i nagradu Spirit za najbolji scenarij. Drugi film, Rekvijem za snove, predstavio je premijerno u Cannesu 2000. godine: zaradio je nominaciju za Oscara u kategoriji najbolje ženske glumice koju je ostvarila Ellen Burstyn

Na Mostri je sudjelovao i 2006. godine, filmom Fontana, koji je prošao znatno gore od prethodnih ostvarenja jer ga je kritika sasjekla.

Igrani prvijenac Darrena Aronofskog