U BOLJEM SVIJETU

Zrinka Cvitešić na premijeri danske drame

21.04.2011 u 10:58

Bionic
Reading

Svečana premijera danskog filma 'U boljem svijetu', održala se jučer kinu Cinestar Novi Zagreb, a projekciju je posjetila i zagrebačka glumica

Eric Weber

Publiku okupljenu u jednoj od malih dvorana multipleksa Cinestar Novi Zagreb, na samom početku pozdravio je danski veleposlanik Eric Weber, koji je uputio okupljene u suvremene tokove danske kinematografije.

Drama 'U boljem svijetu', autorice Susanne Bier, jedne od najvažnijih danskih redateljica današnjice, priča je o obiteljima uvučenim u svijet sukoba i teških odluka. Film istražuje ograničenja s kojima se susrećemo pokušavajući kontrolirati naše društvo, kao i naše privatne živote. Jesmo li imuni na kaos ili pak manevriramo na granici nereda?

'U boljem svijetu' donosi priču o Antonu, doktoru koji privremeno napušta svoj idilični danski gradić i odlazi na rad u afrički izbjeglički centar. U ta dva potpuno različita svijeta on i njegova obitelj suočeni su s konfliktima koji dovode do preteških odluka koje moraju donijeti. Anton i njegova žena Marianne imaju dva sina i pred razvodom su. Njihova starijeg sina Eliasa zlostavljaju u školi, a u obranu mu staje novi dječak u školi, Cristian. Cristianova je majka nedavno umrla i dječak je vidno uznemiren. Eliasa će uvući u svoj svijet osvete s potencijalno tragičnim posljedicama.