Film 13. IZDANJE POČINJE 29. TRAVNJA

Festival azijskog filma uskoro u Udinama

  • Autor: M.J.
  • 8.4.2011 18:18:37
  • 8.4.2011 15:27:48

Novo izdanje Far East Film Festivala, koji se 13. godinu zaredom održava u talijanskom gradiću Udine, svega nekoliko stotina kilometara udaljenome od Zagreba, na rasporedu je od petka 29. travnja do 7. svibnja

Na programu će ove godine biti više od 60 filmova iz recentne produkcije azijskih zemalja Kine, Južne Koreje, Japana, Tajlanda, Indonezije, Malezije, Filipina, Vijetnama, Tajvana, Singapura i prvi put ove godine, Mongolije.

Posebni, retrospektivni programi nposvećeni su komedijama i japanskim erotskim filmovima. Program 'Azija se smije!' (L’Asia Ride!) predstavit će izbor 22 komedija iz svih azijskih zemalja od doba nijemog filma do 90-ih, a 'Pink eiga' iscrpniu retrospektivu ovog soft porno žanra od 70-ih do danas. Program Pink eiga posvećen je legendarnom japanskom producentu Daisuke Asakura, pioniru žanra, iza čijeg se muškog imena zapravo krije žena gospođa Sato Keiko, koja će biti među gostima ovogodišnjeg festivala.

Glavne projekcije održavat će se u kinu Teatro Nuovo Giovanni da Udine i kinu Visionario, a među posebnim programskim poslasticama organizatori ističu 'Paranormalnu aktivnost 2', ali ne originalni američki film, nego njegov japanski remake. Izgleda da se trend filmskih remakeova počeo polako okretati. Ne preuzima samo Hollywood azijske hitove, nego su sada Azijci počeli obrađivati američke hitove.

Film dosljedno prati strukturu originala, ali od njega se i značajno odmiče nudeći nova uzbuđenja i strahove. Režirao ga je Nagae Toshikazu, a u Udinama će se održati međunarodna premijera.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još