Film PO ROMANU GAIMANA I PRATCHETTA

Terry Jones režira kultne 'Dobre predznake'

Terry Pratchett i Neil Gaiman Izvor: Ostale fotografije , Autor:Ostale fotografije
  • Autor: G. K.
  • 10.6.2013 12:15:52
  • 31.3.2011 14:27:24

Ekranizaciju u obliku četverodijelne TV serije dočekao je i kultni fantasy roman 'Dobri predznaci', i to u režiji Terryja Jonesa

Priprema se ekranizacija popularnog fantasy romana 'Dobri predznaci' iz 1990. Neila Gaimana i Terryja Pratchetta. Na filmskoj adaptaciji romana o rođenju Sotoninog sina i apokalipsi koju zajedničkim snagama nastoje zaustaviti predstavnici dobra i zla (anđeo Aziraphale i demon Crowley), godinama je radio Terry Gilliam, ali ambiciozni projekt nikad nije zaživio.

Gaiman, autor legendarnog strip serijala 'Sandman', nedavno je na svom blogu potvrdio da je adaptaciju 'Dobrih predznaka' preuzeo montipajtonovac Terry Jones, koji planira napraviti četverodijelnu TV seriju. Također, u pripremi je i adaptacija Gaimanovog romana 'Američki bogovi', koja će nakon 'Zvjezdane prašine' i 'Koraline' biti njegova treća knjiga prenesena na veliko platno, a zasad nije otkriveno tko se prihvatio režije. U ekranizacijama romana ne zaostaje ni Pratchett: po seriji romana 'Discworld' napravljen je niz televizijskih filmova.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još