Film DOMAĆA IZDANJA

Dokumentarni hitovi konačno na hrvatskim DVD-ima

  • Autor: V.G.
  • 30.3.2011 11:38:58
  • 30.3.2011 9:32:55

Pitate se gdje nabaviti DVD izdanja slavnih svjetskih dokumentaraca? Eto ih konačno i u hrvatskim trgovinama, s hrvatskim titlom

Nakon organiziranja mnogih zanimljivih projekcija u zagrebačkom Dokukinu Croatia i mreži art kina po Hrvatskoj, udruga Restart bacila se i u izdavaštvo, objavivši nekoliko jako zanimljivih dokumentaraca na DVD-ima.

Riječ je o naslovima koji su po svjetskim festivalima dobivali gomile nagrada pa proteklih nekoliko godina zapravo predvodili trend nove dokumentarne eksplozije, počevši od 'Zaljeva', uznemirujuće priče o ubijanju delfina na japanskoj obali, preko dokumentiranja velikog pothvata Slovenca Martina Strela u 'Čovjek koji je pobijedio Amazonu' i Oscarom nagrađenog 'Čovjeka na žici' do razvikanog 'Duhovi Cite Soleila', čije je domaće DVD izdanje ujedno i jedino opremljeno dodacima, kao što su reportaže i vinjete s Haitija.

Restart će uskoro izbaciti i nove probrane naslove na DVD-u, a već za tri tjedna stiže hrvatsko DVD izdanje filma 'Gonzo', proslavljene dokumentarne priče o liku i djelu Huntera S. Thompsona, autora 'Straha i prijezira u Las Vegasu'.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još