Film NAGRADNJAČA

Tko će gledati film 'O ljudima i bogovima'

  • Autor: tportal.hr
  • 10.3.2011 11:25:49
  • 4.3.2011 14:45:32

Film 'O ljudima i bogovima' režisera Xaviera Beauvoisa inspiriran je tragedijom u Tibhirineu, a istražuje posljednje mjesece života male zajednice kršćanskih redovnika u muslimanskoj zemlji. U naša kina dolazi 10. ožujka, a tportal.hr i Continental film ovom prilikom poklanjaju svojim čitateljima ulaznice (5 x 2)

Otmica i ubojstvo sedmorice francuskih redovnika iz Tibhirine 1996. bili su kulminacija nasilja i strahota u Alžiru u sukobu između vojske i ekstremističkih terorističkih grupa koje su željele svrgnuti vladu.

Nestanak redovnika – uhvaćenih između dviju strana – imao je velik i dalekosežan utjecaj na vladu, religijske zajednice i međunarodno javno mnijenje. Identitet ubojica i točne okolnosti smrti redovnika ostale su zagonetne do današnjih dana.

Godine 2003. slučaj je preuzeo francuski sud. S određenih dokumenata skinuta je oznaka tajnosti. U mjesecima koji slijede, nova saznanja možda napokon iznesu istinu na vidjelo.


Po dvije ulaznice osvojili su:


Ivana Zirdum
Ivana Krajačić
Rea Lujić
Tanja Pinojtić
Marina Sluganović

Ulaznice vrijede za bilo koju projekciju filma od 11. do 18. ožujka u Movieplexu Zagreb, a podižu se na blagajni kina uz predočenje osobne iskaznice.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još