TEEN DOX PROGRAM

Vukovarski srednjoškolci na ZagrebDoxu

03.03.2011 u 09:12

Bionic
Reading

Danas imate priliku pogledati filmove iz projekta 'Upoznajmo se' na Zagreb Doxu, u 16 sati, u Movieplexu u centru Kaptol

Radi se o filmovima vukovarskih srednjoškolaca koje su snimili tijekom radionice s mentorima, priznatim hrvatskim profesionalcima – Goranom Devićem, Almirom Fakićem Davorom Tatićem i Vladom Gojunom. Filmovi koje će biti predstavljeni zagrebačkoj publici na zabavan način govore o pojedincima i njihovom pogledu na probleme u Vukovaru.

Služba u Vukovaru
UPOZNAJMO SE projekt je koji je dobio preporuku Agencije za odgoj i obrazovanje i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te financijsku potporu od Europske komisije. Ovaj projekt je kroz kulturno-medijsku edukaciju srednjoškolaca u gradu Vukovaru doprinio njihovom odgoju o važnosti socijalnog djelovanja u suvremenom kulturnom kontekstu.

Održane su radionice novih medijskih kultura i pružili znanje o nastanku dokumentarnog filma profesorima i učenicima srednjih škola u Vukovaru. Unutar projekta organizirane su i edukativne radionice koje potiču na bavljenje filmom i pružaju početno znanje za daljnji rad. U radionicama je sudjelovalo tridesetak srednjoškolaca i desetak profesora iz vukovarskih srednjih škola.

Sva četiri filma koja su radili učenici uvrštena su u službeni program Zagreb Doxa (Teen Dox program).

Prikazivanje ovih dokumentarnih filmova održat će se 3. ožujka 2011. u Movieplexu, dvorana 4, Centar Kaptol, Nova Ves 17, Zagreb s početkom u 16 sati. Na prikazivanju će biti prisutni i vukovarski srednjoškolci koji su autori filmova, kao i mentori.