Film FILMAŠI U AKCIJI

Strategija audiovizualne industrije pred saborom

  • Autor: tportal.hr
  • 1.3.2011 12:05:06
  • 1.3.2011 10:58:10

Danas, 1. ožujka, u 14 sati u Hrvatskom saboru održat će se zajednička sjednica dvaju odbora na kojoj će Saborski zastupnici raspravljati o Nacionalnoj strategiji razvoja audiovizualne industrije

Sjednicu zajednički sazivaju Odbor za informiranje, informatizaciju i medije te Odbor za obrazovanje, znanost i kulturu.

Kroz izlaganje domaćih i europskih suradnika Hrvatskog audiovizualnog centra te vodećih predstavnika Audiovizualne struke, zastupnicima će biti predočen Nacionalni program i trenutna faza njegove realizacije. Istaknuta tema bit će strateška uloga AV sektora u ekonomskom razvoju Hrvatske, u smislu novih prihoda i novog zapošljavanja.

Raspravit će se pitanja vezana uz sadašnje funkcioniranje sektora u svim njegovim dijelovima: arhivskom, razvojnom, proizvodnom, promotivnom, prikazivačkom, internetskom te televizijskom. Rasprava će pridonijeti evaluaciji današnje razine upravljanja televizijskom industrijom, uz predočenje gospodarskih, kulturoloških i političkih posljedica postojećeg stanja.

Sjednicom će predsjedavati predsjednici dvaju odbora Petar Selem i Nenad Stazić, a zastupnicima će se obratiti Tatjana Aćimović i Thierry Baujard, stručnjaci za audiovizualne financije, Antonio Nuić predsjednik DHFR-a, Vinko Brešan iz koordinacije HRUP-DHFR za elektroničke medije i Hrvoje Hribar, ravnatelj HAVC-a.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još