VRCKAST U DESETOM DESETLJEĆU

94-godišnji Kirk Douglas šarmirao na Oscaru

28.02.2011 u 09:51

Bionic
Reading

Filmska legenda koja je duboko uronila u deseto desetljeće života, šarmom, duhovitošću i zaigranošću osvojila je sve gledatelje nedjeljnih Oscara u ulozi prezentera

Došetao je do pozornice uz pomoć štapa, obratio se publici pomalo otežano govoreći, i to je jedino što je odalo 94 godine Kirka Douglasa. Sve ostalo prikazalo ga je u sasvim drugom, mladenačkom, zaigranom i vrckastom svijetu.

Na samom početku, u ulozi prezentera najbolje sporedne glumice, Kirk se, poput pravog šarmera, obratio domaćici Anne Hathaway, rekavši joj: 'Gdje si bila kad sam ja snimao filmove?'

Duhovito pomičući proglašenje pobjednice, Douglas se dohvatio Hugha Jackmana i Colina Firtha, rekavši da se prvi, kao pravi Australac, smije njegovim forama, dodavši: 'Ne znam zašto svi Australci misle da sam smiješan?', dok je kod drugog, ukočenog Engleza, osmijeh izostao. Jasno, to ga je prizvalo i na Firthovom licu.

Usput se prisjetio svoje tri nominacije koje su sve ostale bez kipića, a uspio se i poigrati s asistentom i štapom.

Pobjednici, Melissi Leo, koja je, popevši se na pozornicu, kleknula pred legendarnog glumca, dodao je da je mnogo ljepša nego u filmu 'Borac', za ulogu u kojem je i dobila Oscara.

U svakom slučaju, glumac koji je 1996. godine doživio moždani udar, što je utjecalo na njegov govor, pokazao je na Oscarima da istinske zvijezde ne gube sjaj.