KAD VEĆ NEMA DAMONA

Jake Gyllenhaal nova zvijezda serijala o Bourneu

27.02.2011 u 13:38

Bionic
Reading

Sve se glasnije šuška da bi Jake Gyllenhaal trebao postati nova zvijezda serijala o Bourneu. Pisac i redatelj Tony Gilroy navodno već ozbiljno razmišlja o novom licu koje bi se trebalo pojaviti u tom uspješnom filmskom serijalu, a Gyllenhaal je zasad jedan od najizglednijih kandidata

Četvrti nastavak o Bourneu trebao bi biti prvi u kojem se neće pojaviti Matt Damon u glavnoj ulozi. Damon je inače rekao kako neće više snimati filmove o Bourneu ukoliko ih ne bude režirao Paul Greengrass koji je još u studenome objavio da više ne namjerava režirati Bournea.

Osim već spomenutog Gyllenhaala, Variety piše da u su igri Tobey Maguire, Garrett Hedlund, Taylor Kitsch i Kellan Lutz, a ne isključuju se ni Josh Hartnett, Paul Dano, Michael Fassbender i Alex Pettyfer.

Za razliku od prethodna tri filma, novi Bourneov film nije nastao po romanu Roberta Ludluma, niti će u novom filmu netko drugi utjeloviti lik Jamesa Bournea kojeg je dosad glumio Matt Damon. Umjesto toga u filmu će glavnu ulogu imati posve novi lik kojeg bi trebao glumiti Gyllenhaal, a Jamesa Bournea u ovom filmu ipak nećemo moći vidjeti. Ipak, dobra vijest je da je barem živ.

Novi film bi se u kinima trebao pojaviti u kolovozu iduće godine.