MALINE ZA SEKS I GRAD 2

Proglašeni najgori filmovi u protekloj godini

27.02.2011 u 09:53

Bionic
Reading

Filmovi 'Posljednji Airbender' i 'Seks i grad 2' osvojili su najviše Zlatnih malina, 'nagrada' za najgora filmska ostvarenja u protekloj godini koje se tradicionalno dodjeljuju u Los Angelesu dan prije Oscara

Posljednji Airbender' dobio je Malinu za najgori film, a njegov redatelj M. Night Shyamalan također je proglašen najgorim. Film je ukupno osvojio pet Malina.

'Seks i grad' osvojio je tri nagrade. Sarah Jessica Parker, Kim Catrall, Cynthia Nixon i Kristen Davies kolektivno su proglašene najgorim glumicama, a film je osvojio i neslavno priznanje najgoreg nastavka.

Titulom najgoreg glumca okitio se Ashton Kutcher za 'Dan zaljubljenih'.

Zlatne maline, ili Razzies, dodjeljuje posebna zaklada osnovana 1980. godine kao parodija na Američku akademiju za filmsku umjetnost koja bira dobitnike Oscara.

Sama nagrada je u obliku maline veličine golf loptice postavljene na filmskoj super 8 roli, i vrijedi manje od pet dolara. Tradicionalno se uručuje dan prije Oscara, odnosno ove godine 26. veljače. Nimalo iznenađujuće, dobitnici Malina u pravilu se ne pojavljuju na dodjelama. Časne iznimke iz posljednjih godina uključuju Sandru Bullock lani i Halle Berry 2005. godine. Zanimljivo, obje su sljedeći dan dobile Oscara, ali za druge uloge.