PO IZBORU ČITATELJA

'Kraljev govor' apsolutni je pobjednik ovogodišnjih Oscara?

25.02.2011 u 10:35

Bionic
Reading

Britanska povijesna drama zaslužila je najveći broj vaših glasova u anketi o najboljim filmovima na dodjeli Oscara koja će se održati u nedjelju, 27. veljače

Po mišljenju čitatelja, film 'Kraljev govor', redatelja Toma Hoopera, najizgledniji je kandidat za Oscara u kategoriji najboljeg filma. Britanska drama u kojoj Colin Firth glumi kralja Georgea VI. već je osvojio niz priznanja, uključujući i sedam nagrada Britanske akademije filmske i televizijske umjetnosti (BAFTA).

Sa čak 262 glasa (37,92 posto) zauzeo je uvjerljivo prvo mjesto u borbi za prestižni zlatni kipić, pa je uvjerljivo iza sebe ostavio i hit 'Crni labud' redatelja Darrena Aronofskog, koji je zaradio 173 glasa (25,04 posto) i 'Društvenu mrežu'Davida Finchera sa samo 74 glasa (10,71 posto). Odmah iza popularne priče o osnivaču Facebooka našao se i psihološki triler 'Početak'Christophera Nolana, nagrađen 71 glasom (10,27posto ).

Sudeći po glasovima čitatelja, najmanje izgleda ima mračna indie drama 'Zimska kost' redateljice Debre Granik, iako je ta priča o mladoj ženi koja nastoji pronaći svog izgubljenog oca te pritom izaziva nezadovoljstvo ruralne zajednice u kojoj se nađe već proglašena najboljim filmom na njujorškoj dodjeli nagrade Gotham te ga smatraju ozbiljnim kandidatom i za Oscara.

Rezultati ankete