PRIJAVITE SE!

Poziv na radionice Libertas Film Festivala

21.02.2011 u 15:05

Bionic
Reading

Libertas Film Festival ove godine održat će se u Dubrovniku od 11. do 17. travnja, a mlade filmaše očekuju brojne zanimljive radionice

Festival ove godine poprima izrazito edukativan karakter s ciljem poticanja i osnaživanja hrvatske i regionalne filmske produkcije:

U suradnji s Hrvatskim filmskom savezom, scenaristička radionica održat će se pod vodstvom scenaristice i redateljice Jasmile Žbanić i koordinatorice Jasne Žmak iz projekta Palunko (HFS).

Radionica je namijenjena scenaristima i redateljima mlađe generacije iz cijele regije koji posjeduju određeno filmsko iskustvo, a koji će tijekom pet festivalskih dana u intenzivnom grupnom radu raditi na razvoju i usavršavanju scenarija za kratkometražne igrane filmove. Pisac najboljeg scenarija s radionice dobit će priliku i dalje surađivati s Jasmilom, sve dok scenarij ne bude savršen.

Radionica u suradnji s organizacijom Nisi Masa ima za cilj potaknuti daljnji razvoj filmske kritike i žurnalistike koja je zadnjih godina gurnuta na marginu hrvatskog i regionalnog medijskog prostora. Uz stručni nadzor predstavnika organizacije Nisi Masa te Maria Kozine, mladog hrvatskog filmskog kritičara, sudionici radionice će stvarati filmsku publikaciju, pisati filmske kritike i predstavljati stručni žiri filmskog djela programa Libertas Film Festivala & Foruma 2011. godine.

Radionica filmske fotografije održat će se u suradnji s talijanskom filmskom organizacijom Nest Cultural Association.
Jedan od voditelja radionice bit će i Paolo Parisotto, osnivač NEST-a i direktor fotografije impresivnog profesionalnog iskustva koji je i prošle godine na LFF-u, uz najpoznatijeg direktora fotografije današnjice Dantea Spinottija, vodio radionicu Master Class. Cilj je radionice podijeliti iskustvo i znanje s mladim talentima, ex cathedra i na terenu, kao i daljnje povezivanje te razmjena ideja između europskih i regionalnih direktora fotografije

Radionica Art kina, namijenjena je voditeljima regionalnih i europskih art kina; radionica će se koncentrirati na upravljanje i strategiju razvoja art kina, rad s distributerima, prisustvo u medijima, promociju, utjecaj filmskih festivala na program, financiranje od strane domaćih i međunarodnih fondova i druge teme.

Druga animacijska radionica na LFF-u održat će se u već provjerenoj suradnji s Hrvatskim filmskim savezom i Školom animacije iz Čakovca. Voditelje radionice čine Jasminka Bijelić Ljubić, istaknuta hrvatska animatorica iz škole animacije u Čakovcu te Kelly Loosli, svjetski poznati veteran zabavne industrije sa 20-godišnjim iskustvom u animaciji (Dream Works Feature Animation i Buena Vista Motion Pictures). Polaznici radionice, učenici srednjih škola iz Dubrovnika, učit će proces animacije od inicijalne ideje, konceptualizacije i tehničkog procesa do završetka konkretnog filma koji će biti predstavljen na finalnoj večeri dodjele nagrada festivala.