Film FESTIVAL DOKUMENTARNOG FILMA

Vodič kroz TeenDox

  • Autor: tportal.hr
  • 22.2.2011 9:22:01
  • 18.2.2011 10:54:02

Ove godine, ZagrebDoxov termin u 16 sati rezerviran je za novi program Teen Dox: program je namijenjen tinejdžerskoj populaciji, ali i svim ljudima koji se još uvijek nadaju razotkriti misterije tog osjetljivog, razdražljivog i iznimno važnog razdoblja ljudskog formiranja

Sedmo izdanje ZagrebDoxa održat će se od 27. veljače do 6. ožujka u Movieplexu u Centru Kaptol. Program TeenDox uključuje devet dokumentaraca namijenjenih mladima uz dodatno predstavljanje projekta vukovarskih srednjoškolaca.

U filmu 'Facebookov Adorno mi je promijenio život' pogledajte da je filozofija pripadnika frankfurtske škole i jednog od ključnih filozofa ljevice promijenila život mladog njemačkog studenta Georga Bocha i klike njegovih Facebook friendova. Istovremeno, film se bavi pitanjem gradnje identiteta mladih i pitanjem ima li autoportretiranje ikakva smisla u našem vremenu i prostoru tagova, linkova i sučelja.

Na priču o identitetu nadovezuje se i nizozemski 'Sve što smo oduvijek željeli' koji nas upoznaje s mladim, lijepim i uspješnim ljudima u Amsterdamu. Malo grebanja ispod površine redateljice Sarah Matilde Domogala otkriva da ispod blještave fasade teku rijeke nesigurnosti, nesanice i Xanaxa.

Češka redateljica Helena Treštikova poznata je po svojim longitudinalnim dokumentarnim portretima, a na ZagrebDoxu ćemo imati prilike vidjeti njezin hvaljeni film 'Katka' o praškoj narkomanki koju je Treštikova pratila punih 12 godina. Hoće li trudnoća pomoći Katki da se konačno riješi ovisnosti?

U programu Teen Dox pogledajte i dokumentarac 'Onkraj ovog mjesta' u kojem se redatelj Kaleo La Belle konačno suočava sa svojim ocem koji je zastranio, starim hipijem Cloudom Rockom koji u životu ima samo dvije misije – drogirati se i voziti bicikl.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još