STANJE STVARI

Foto-vodič kroz program ZagrebDoxa

16.02.2011 u 14:49

Bionic
Reading

Program Stanje stvari donosi devet filmova koji dokumentiraju aktualne, često nepoznate društvene probleme, pružajući tako gledateljima jedinstveni uvid u stanje suvremenog društva

Pogledajte što ove godine nudi program Stanje Stvari Pogledaj cijelu fotogaleriju
Sedmo izdanje ZagrebDoxa održat će se od 27. veljače do 6. ožujka u Movieplexu u Centru Kaptol
. Festivalski filmski program uključuje više od 140 dokumentaraca podijeljenih u međunarodnu i regionalnu konkurenciju, kao i niz službenih programa i retrospektiva.

Stanje stvari donosi film o jednoj od najvećih prošlogodišnjih političko-sigurnosnih afera – riječ je o 'WikiLeaksu', dosad jedinom snimljenom filmu o istoimenoj medijskoj mreži i njezinom glavnom uredniku Julianu Assangeu. Slučaj jedne od najpoznatijih svjetskih žrtava otmice prikazan je u filmu 'Natascha Kampusch – 3.096 dana zatvora'.

Češki autor Ivan Vojnár u filmu 'Kinoterapija' svoje protagoniste podvrgava istoimenoj terapiji u kojoj se oni izlažu kameri kao posredniku između njih i vanjskog svijeta, dok redatelj Aleksander Geljentev u filmu 'Lopovi po zakonu' kroz priče trojice mafijaških biznismena uvodi gledatelje direktno u svijet ruske mafije. Talijanski autori Enrico Parenti i Thomas Fazi u filmu 'Stajaća vojska' pokušali su saznati razloge postojanja više od 700 američkih vojnih baza u 40 zemalja diljem svijeta.

U fotogaleriji pogledajte što vas očekuje u još jednom od brojnih ovogodišnjih zanimljjivih programa ZagrebDoxa.