UPITNO SNIMANJE AKCIJSKOG HITA

Nicolas Cage i Vin Diesel u Dubrovniku?

Bionic
Reading

Tijekom jubilarne 20. fešte sv. Vlaha u Hrvatskom centru sv. Ante u Los Angelesu proširila se glasina da holivudske zvijezde dolaze snimati povijesni spektakl 'Medieval' u Hrvatsku

Navodno su u tijeku pregovori za snimanje 100 milijuna dolara vrijednog povijesnog filma 'Medieval' i drugih američkih produkcija u Dubrovniku, prenosi Slobodna Dalmacija.

Režiju povijesnog spektakla radnog naslova potpisuje poznati redatelj Rob Cohen. Podsjetimo, američki redatelj lani je osobno razgledao potencijalne lokacije za snimanje filma u Hrvatskoj. Autor hita 'Brzi i žestoki' prepoznao je u Dubrovniku jednu od najatraktivnijih sredozemnih lokacija, a dio scena mitskoga grada planira snimati i u Splitu, Trogiru i Solinu.

Iako službenih potvrda još nema, u naslovnim bi ulogama trebale nastupiti holivudske zvijezde Nicolas Cage i Cohenov omiljeni glumac Vin Diesel. Prema zamisli autora, film bi objedinio šaroliko društvo u kojemu bi se našli vitez, lopov, zulu ratnik, samuraj i viking koji, ako žele preživjeti, moraju koristiti raznovrsne vještine u krađi kraljevske krune.