Film SLIKAREVA ROMANSA

Al Pacino će glumiti Matissea u holivudskom filmu

Američki glumac Al Pacino glumit će lik Henrija Matissea u filmu o slikarevoj romansi s Monique Bourgeois, mladom bolničarkom, njegovim modelom i muzom u isto vrijeme, piše časopis Variety na svojoj internetskoj stranici

Film radnog naslova 'Materpiece' (Remek-djelo) realizirat će Indijka Deepa Mehta, redateljica filmova 'Boolywood Hollywood' (2003) i 'Water' (2006).

Još nije odlučeno tko će glumiti lik Monique Bourgeois, a ne zna se ni kada će snimanje početi.

Film koji će producirati kuća Escape Artists priča istinitu priču o Matisseovu susretu s mladom bolničarkom koja je stupila u službu 1942. Monique, koja je tada imala 21 godinu, bila je slikarev model na nekoliko slika iz tog vremena, prije nego ih je rat razdvojio.

Godine 1946. slučajno se susreću u Venceu u Francuskoj. Monique se u međuvremenu zaredila, uzevši ime sestra od Jakova i Marije, a preko nje je Matisse došao u vezu s dominikanskim redom kojemu je pripadala, da bi oslikao kapelu Gospine krunice u Venceu, što je i posljednje remek-djelo tog majstora.

Al Pacino, jedan od simbola Hollywooda ('Kum', 'Serpico', 'Lice s ožiljkom'...), dobio je 1992. Oscara za film 'Miris žene'.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još