Film HVALEVRIJEDNA HUMAN ITARNA KAMPANJA

Film 'Neke druge priče' pomaže oboljeloj djeci

  • Autor: tportal.hr
  • 10.2.2011 9:30:28
  • 9.2.2011 20:58:38

Ekipa filma 'Neke druge priče' odlučila je ispričati neku drugu priču i pokrenuti humanitarnu kampanju pod nazivom 'Ispričajte neku drugu priču' namijenjenu udruzi Portić iz Rijeke i njihovim korisnicima – djeci oboljeloj od malignih bolesti Dječje bolnice Kantrida. U akciju se uključila i glavna glumica filma Nera Stipičević

Želja im je prikupiti financijska sredstva koja bi olakšala rad udruge te će se sav prihod prikupljen prodajom ulaznica darovati udruzi. Akcija traje od 10. veljače do 3. ožujka, a film se može pogledati tijekom cijelog perioda u multipleksu CineStar Zagreb (Branimir centar), te od 17. veljače i u multipleksu Cinestar Rijeka (Tower centar).

Tete pripovjedačice (kazivačice) volonterke koje svakodnevno posjećuju djecu u bolnicama i uveseljavaju ih pričanjem priča u kojima imaginarni junaci uspijevaju prebroditi sve prepreke i probleme. Time se djecu emocionalno osnažuje da prebrode vlastite teškoće i nastoji im se olakšati boravak u bolnici te umanjiti negativni učinci hospitalizacije budući da to, pogotovo najmanjima, svakako nije ugodno iskustvo. Nekolicina volontera okupljenih u Strukovnoj udruzi za promicanje dobrobiti djece Portić nedvojbeno su osobe kojima se desetak hospitaliziranih malih pacijenata oboljelih od malignih bolesti u riječkoj Dječjoj bolnici Kantrida svakodnevno najviše raduje.

Pričaonicama, koje imaju iskustveni i edukativni karakter, volonteri namjeravaju ublažiti bolničke dane pacijenata riječkog KBC-a, no želja im je i proširiti krug djelovanja te povećati broj volontera. Svi koji se žele pridružiti kampanji najlakše će to učiniti odlaskom u kino, jer će kupnjom ulaznice za film 'Neke druge priče' pomoći onima kojima je to najviše potrebno – djeci u bolnicama.

Ekipa filma 'Neke druge priče' poziva vas da, nakon što pogledate film u kinima, budite kreativni i napišite neku (svoju) drugu priču. Za sve ostale informacije posjetite službene web stranice filma www.nekedrugeprice.com

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još