Film MAXtv PREPORUKA

Noći boje borovnice

  • Autor: V. Ž.
  • 30.11.2008 12:58:41
  • 28.11.2008 14:38:18

Redatelj: Kar Wai Wong<br> Uloge: Jude Law, Norah Jones, Natalie Portman, Rachel Weisz, David Strathairn

Jeremy (Jude Law) vodi jedan od mnogih kafića u New Yorku, a sudbina je htjela da mlada i lijepa Elizabeth (Norah Jones) doluta upravo k njemu. Naime, ona se treba sastati sa svojim dečkom i kada upita Jeremyja da li ga je vidio, on joj sasvim nevino kaže da je njen momak bio ovdje i da je bio u društvu neke djevojke. To, naravno, razbijesni Elizabeth i ona otiđe iz kafića. No, Jeremy je uspio zapeti za oko osjetljivoj i ranjivoj Elizabeth. Ona u narednih nekoliko dana redovito svraća u Jeremyjev kafić te njih dvoje razglabaju o svemu i svačemu uz toplu krišku pite od borovnica. No, Elizabeth jednog dana jednostavno nestaje, bez riječi i objašnjenja…

'Noći boje borovnice' prvi je cjelovečernji film na engleskom jeziku cijenjenog kineskog redatelja Kar Wai Wonga, a imao je i tu čast da otvori 60. filmski festival u Cannesu 2007. godine. Mladoj perspektivnoj pjevačici uloga Elizabeth prvo je pojavljivanje na filmskom platnu. Iako neiskusna u glumačkim vodama, upravo je Norah bila prvi izbor za tu ulogu.

U sporednim ulogama pojavljuje se nova diva Hollywooda Natalie Portman te njezina jednako izvrsna britanska kolegica Rachel Weisz. Zanimljiva je činjenica da ni Norah Jones ni redatelj Wong ne vole pitu od borovnice.

 

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još