SRIJEDA NA ZAGREBDOXU

Autorske večeri Bogdana Žižića i Bijesprvog

25.02.2009 u 11:30

Bionic
Reading

Danas će posjetitelji ZagrebDoxa moći uživati u autorskim večerima Bogdana Žižića i Bijesprvog te u dokumentarnim radio-dramama i čitavom nizu dokumentarnih poslastica

Intrigantni film Zaradimo lovu prati tijek vašeg novca kroz svjetski financijski sustav, a na programu je danas u kinu SC u 14 sati. Nakon toga, u 18 sati slijedi repriza filma Patty Smith - San o životu, dok iz kategorije međunarodne konkurencije izdvajamo dokumentarac Burmanski videoreporteri - izvještaji iz zatvorene zemlje s početkom u 20 sati. Za kraj dana, preporučujemo Kontroverzni dox - Pismo Anni, o poznatoj ruskoj novinarki i misteriju njezina ubojstva koji će biti prikazan u 22 sata, dok će u isto vrijeme u velikoj dvorani kazališta &TD bit prikazan englesko-ukrajinski film Engleski kirurg

U velikoj dvorani kazališta &TD, s početkom u 18 sati predsjednik međunarodnog žirija 5. ZagrebDoxa Bogdan Žižić, legendarni redatelji i istraživač različitih mogućnosti u filmu, imat će svoju autorsku večer, gdje će predstaviti svoju nestandardnu formu 'dokumentarca bez riječi'.

U sklopu posebnih događanja ZagrebDoxa, najpoznatiji hrvatski diverzant s YouTubea Bijesprvi u Galeriji SC-a u 20 sati zabavljat će nas retrospektivom svojih humoristično-aktivističkih filmova čiji su glavni akteri, među ostalima, i visoki politički dužnosnici koje nije poštedio svojih parodijskih interpretacija društvenih događaja.

Osim Bijesprvog, u Galeriji SC svaki su dan u 16 sati na programu dokumentarne radio-drame, jedan od najzanimljivijih radijskih formata za koji kažu da je kruna svih radijskih žanrova.