Film NAGRADNJAČA

Tko će gledati film 'Kraljev govor'

  • Autor: tportal.hr
  • 4.2.2011 10:30:03
  • 1.2.2011 14:13:42

U naša kina 3. veljače dolazi jedan od najočekivanijih filmova godine, britanska drama 'Kraljev govor' s briljantnim Colinom Firthom u glavnoj ulozi. Tportal.hr i Discovery ovom prilikom poklanjaju 3x2 ulaznice za film u sklopu CineFesta u CineStaru Zagreb

Film Toma Hoopera istinita je priča o britanskom kralju Georgeu VI, inače ocu današnje kraljice Elizabethe II koji je imao problema s mucanjem, samim time i s javnim nastupima. Film je nominiran za čak 14 Bafta te sedam Zlatnih globusa, a osvojio ga je Colin Firth za naslovnu ulogu. Ujedno, predviđaju mu brojne oskarovske nominacije.

'Kraljev govor' inspiriran je istinitom pričom o Albertu, vojvodi od Yorka znanom kao Bertie, drugom u redu nasljeđivanja krune u Velikoj Britaniji 30-ih godina. Vojvoda je patio od ozbiljne govorne mane koja mu je jako narušavala mogućnost izbora za kralja. Njegova pretjerana stidljivost i nemogućnost javnog govora brižljivo je čuvana tajnom. No poznanstvo s Lionelom, govornim terapeutom, budućem će kralju Georgeu VI uvelike pripomoći.

Po dvije ulaznice osvojili su:

Matija Ćurić
Tena Gnjatovic
Iva Maleković


Dobitnici ulaznice podižu na blagajni CineStara Zagreb (Branimir centar), a vrijede za bilo koju projekciju od 4. do 11. veljače.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još