U 94. GODINI ŽIVOTA

Velikom Ernestu Borgnineu nagrada za životno djelo

31.01.2011 u 18:34

Bionic
Reading

Ernest Borgnine, poznat po ulogama u filmovima poput 'Odavde do vječnosti' i 'Marty' primio je nagradu za životno djelo američke glumačke udruge i podsjetio poklonike 'da su na svijetu milijuni onih koji bi rado bili na našem mjestu'

'Mi smo privilegirana šačica odabrana za rad u ovome području', rekao je Ernest Borgnine. 'Nadam se da nećemo dopustiti da naša posvećenost poslu nestane i da ćemo profesiji uvijek davati sve od sebe kako bi ljudi u nama uživali godinama poslije'.

Borgnineu su 94 godine, a nagrađen je za filmsku i televizijsku karijeru dugu 70 godina. Oscara je osvojio za ulogu društveno neprilagođena samca u 'Martyju' 1955.

Sa suzama u očima prisjetio se kako ga je mati pitala pomišlja li na bavljenje glumom kad se vratio kući iz Drugoga svjetskog rata.

Rekao je: 'Da, sve je počelo pitanjem: 'Jesi li ikad pomišljao na to da postaneš glumac?' I tako sam ja postao glumac'.

Borgnine je na svečanost u Los Angelesu doveo svoju suprugu Tovu, s kojom je u braku 38 godina. 'Ona je ljubav mog života', rekao je novinarima i našalio se: 'A rekli su da to neće potrajati'. Ona je nježno odgovorila: 'Volim te i nakon toliko godina'.

'Marty'