Film FESTIVALSKE NAGRADE

'Majka asfalta' pobjednik festivala u Biarritzu

  • Autor: Hina
  • 30.1.2011 18:50:11
  • 30.1.2011 18:28:56

Film Dalibora Matanića 'Majka asfalta' apsolutni je pobjednik festivala Fipa, koji je svečanom ceremonijom završen u francuskom gradu Biarritzu

Od ukupno šest dodijeljenih nagrada, 'Majka asfalta' osvojila je tri nagrade u kategoriji igranog programa: glavnu nagradu Fipa d'or, nagradu za najbolju glumicu Mariji Škaričić i nagradu za najbolju glazbu koju su dobili Jura Ferina i Pavao Miholjević, priopćio je Hrvatski audiovizualni centar.

Tri zlata donijet će u Zagreb redatelj Dalibor Matanić. Mariji Škaričić to je druga nagrada za ulogu u ovom filmu, a osim ovih priznanja uvrštena je i u program 'Shooting Stars' Europske filmske promidžbene organizacije koji će svoju promociju imati na Berlinaleu sljedećeg mjeseca.

Fipa (Festival international de programmes audiovisueles) se ove godine održava 24. put zaredom, a ambicija mu je predstaviti najbolje od nezavisne, inovativne, raznolike i kreativne produkcije.

'Majku asfalta' producirale su prošle godine Kinorama i Hrvatska radiotelevizija. Film je u hrvatskim kinima u distribuciji Continental filma, a svjetsku je premijeru imao prije nekoliko mjeseci na festivalu u Pusanu. Uskoro slijede festivali GoEast i IndieLisboa, kaže se u priopćenju.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još