MAXTV FILMOMANIJA 4

Marasovićev 'The Show Must Go On' na reviji

30.01.2011 u 09:00

Bionic
Reading

Pogledajte koji vas filmovi očekuju na programu Filmomanije, u nedjelju, 30. siječnja

Četvrta revija recentne europske i svjetske kinematografije traje do 6. veljače, a gledateljima će ponovno donijeti izbor najzanimljivijih filmova s najznačajnijih svjetskih filmskih festivala.

Tijekom dvanaestodnevne revije bit će prikazano 20-ak filmova, a već tradicionalno filmovi će biti prikazivani svakoga dana u nekoliko termina u Movieplexu u Kaptol centru. Četvrtog dana, odnosno prve nedjelje ovogodišnjeg programa, MAXTv Filmomanija otvara vrata već u 11 sati, i to filmom za najmlađe gledatelje 'Barry i disko crvi'.

11:00 i 13:00
BARRY I DISKO CRVI / DISCO ORMENE

Danska, Njemačka

Režija: Thomas Borch Nielsen
Scenarij: Morten Dragsted

Sinkronizirano na hrvatski!

Sinopsis: Nije lako biti Barry. Crva nitko ne poštuje. Živi na dnu hranidbenog lanca. Ima najdosadniji posao u pogonu za preradu gnoja. Stvoren je za jednoličan život u mraku. Ali jednog dana stara disco ploča potpuno preokreće njegov život. Odjednom shvaća svoju sudbinu: bit će zvijezda najveće svjetske disco grupe 'Sunshine Barry i The Disco Worms'! Dobro - nema ruku, nema ritma i nema grupu. Ali Barry kaže: 'Uspjet ću, bez obzira na sve!'

16:00
PUSTITE ME UNUTRA / LET ME IN

Velika Britanija, SAD

Režija: Matt Reeves
Scenarij: Matt Reeves i John Ajvide Lindqvist
Uloge: Kodi Smit-McPhee, Chloe Moretz i Richard Jenkins

Sinopsis: 'Pustite me unutra', film redatelja Matta Reevesa ('Cloverfield') američki je remake hvaljenog i izrazito uspješnog švedskog filma 'Neka uđe onaj pravi' iz 2008. godine. Snimljen prema knjizi priznatog autora Johna Ajvidea Lindqvista, koji je i koscenarist ove nove verzije, film 'Pustite me unutra' priča je o dječaku koji se mora suočiti s realnošću da mu je jedina prijateljica koju ima zapravo okrutna vampirica.

Nagrade i festivali: Službena konkurencija - Toronto Film Festival 2010.


16:00
O LJUDIMA I BOGOVIMA / DES HOMMES ET DES DIEUX

Francuska
Režija : Xavier Beauvois
Scenarij: Xavier Beauvois i Etienne Comar
Uloge: Lambert Wilson, Michael Lonsdale i Olivier Rabourdin

Sinopsis: Samostan u planinama Magreba, 90-ih godina prošlog stoljeća… Osam francuskih monaha harmonično živi uz svoju braću muslimane. No nasilje i teror polagano preplavljuju regiju. Unatoč sve većoj opasnosti koja ih okružuje, svećenici odlučuju ostati – pod bilo koju cijenu – a njihova je odluka svakoga dana sve čvršća…

Nagrade i festivali: Grand Prix – Cannes Film Festival 2010

19:00
127 SATI / 127 HOURS

SAD, Velika Britanija

Režija: Danny Boyle
Scenarij: Danny Boyle i Simon Beaufoy
Uloge: James Franco, Amber Tamblyn i Kate Mara

Sinopsis: Novi film film Dannyja Boylea, dobitnika Oscara za film 'Milijunaš s ulice'. Ovo je nevjerojatna istinita priča o penjaču Aronu Ralstonu koji se bori za goli opstanak nakon nesreće koja mu se dogodila usred opustošene litice po kojoj se penjao u Utahu. U sljedećih pet dana, zarobljen ispod velikog kamena bez mogućnosti micanja, Ralston će preispitati svoj život i shvatiti da ima snage i volje oduprijeti se smrti, popeti uz liticu i pronaći spas. Tijekom svog putovanja Ralston će se prisjetiti svojih prijatelja, ljubavi, obitelji i dviju penjačica koje je upoznao netom prije nesreće. Hoće li upravo one biti posljednje osobe koje je Ralston upoznao u svom životu? Film je nominiran za tri nagrade Zlatni globus, među kojima je i ona za najboljeg glumca (Franco).

Nagrade i festivali: Tri nominacije za Zlatni globus 2011 – najbolji glumac, najbolji scenarij, najbolja glazba

19:00
LOVAC / SHEKARCHI

Iran, Njemačka

Režija: Rafi Pitts
Scenarij: Rafi Pitts
Uloge: Rafi Pitts, Mitra Hajjar i Malek Jahan Khazai

Sinopsis: Nedavno pušten iz zatvora, Ali se od svog povratka doista trudi. Unatoč tome što radi noću, pokušava provesti većinu vremena sa svojom prekrasnom ženom i njihovom kćerkicom. Kako bi izbjegao stres gradskog života, Ali se vraća svojoj omiljenoj razonodi, lovu u skrovitoj šumi sjeverno od grada. No dešava se tragedija jer njegova žena Sara slučajno pogiba u policijskoj pucnjavi. Nakon dugog i frustrirajućeg boravka u policijskoj stanici, Alijeva potraga za nestalom šestogodišnjom kćerkom završava užasom koji ga gura preko ruba. Usred bijela dana, na najprometnijim gradskim autocestama on nasumično puca i ubija dva policajca…

Nagrade i festivali
: Službena konkurencija – Berlin Film Festival 2010; Toronto Film Festival 2010

21:00
LJUBAV I OSTALE DROGE / LOVE AND OTHER DRUGS
SAD
Režija: Edward Zwick
Scenarij: Charles Randolph, Edward Zwick i Marshall Herskovitz
Uloge: Jake Gyllenhaal, Anne Hathaway, Judy Greer, Oliver Platt

Sinopsis: Maggie je privlačna, slobodoumna djevojka koja neće dopustiti nikome i ničemu da ju sputava u njezinim naumima. Ali uskoro upoznaje sebi ravnog - Jamieja Randalla čiji nemilosrdan i gotovo nepogrešiv šarm savršeno funkcionira kod djevojaka, ali i u prodaji farmaceutskih proizvoda. Njihova međusobna veza oboje će ih uhvatiti potpuno nespremne i uskoro će se oboje naći pod utjecajem najsnažnije droge koja postoji: ljubavi.

Nagrade i festivali: Dvije nominacije za Zlatni globus 2011 – najbolji glumac, najbolja glumica


21:00
THE SHOW MUST GO ON / THE SHOW MUST GO ON
Hrvatska

Režija: Nevio Marasović
Scenarij: Nevio Marasović
Uloge: Sven Medvešek, Nataša Dorčić, Filip Juričić, Amar Bukvić

Sinopsis: Radnja filma je smještena u Zagrebu desetak godina u budućnosti i prati uspješnog i ambicioznog producenta reality showa 'Housed', Filipa Dogana. Show 'Housed', formom i sadržajem nalik na 'Big Brother', traje 180 dana za kojih šest ljubavnih parova boravi u reality show kući sagrađenoj za tu priliku. Kako tijekom trajanja showa vani započne globalni rat, koji za kratko vrijeme pretvara cijelu Europu u bojno polje, Filip Dogan usmjerava sve svoje napore kako bi sačuvao natjecatelje od istine o vanjskome svijetu.

Nagrade i festivali
: Najbolji scenarij, debitant, specijalni efekti i nagrada kritike - Pula Film Festival 2010.