MAXtv FILMOMANIJA 4

Junior program u sklopu filmske revije

29.01.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Pogledajte koji vas filmovi očekuju na programu Filmomanije u subotu, 29. siječnja

Tijekom dvanaestodnevne revije bit će prikazano 20-ak filmova, a već tradicionalno, filmovi će biti prikazivani svaki dan u nekoliko termina. Pogledajte koji se filmovi danas nude u rasporedu Filmomanije.

Na samom početku, revija predstavlja MAXtv FILMOMANIJU JUNIOR s filmom

BARRY I DISKO CRVI/DISCO ORMENE
Danska, Njemačka
Režija: Thomas Borch Nielsen
Scenarij: Morten Dragsted

SINKRONIZIRANO NA HRVATSKI!

Sinopsis: Nije lako biti Barry. Crva nitko ne poštuje. Živi na dnu hranidbenog lanca. Ima najdosadniji posao u pogonu za preradu gnoja. Stvoren je za jednoličan život u mraku. Ali jednog dana stara disco ploča potpuno preokreće njegov život. Odjednom shvaća svoju sudbinu: bit će zvijezda najveće svjetske disco grupe Sunshine Barry i The Disco Worms! Dobro - nema ruku, nema ritma i nema grupu. Ali Barry kaže: 'Uspjet ću, bez obzira na sve!'

Ostatak programa u subotu donosi filmove:

NIKAD ME NE OSTAVLJAJ/NEVER LET ME GO

Velika Britanija, SAD
Režija: Mark Romanek
Scenarij: Alex Garland prema knjizi Kazua Ishigura
Uloge: Keira Knightley, Carey Mulligan i Andrew Garfield

Sinopsis: Kathy, Tommy i Ruth žive u svijetu i vremenu koji bi nam mogli biti poznati, ali zapravo nisu slični ničemu što znamo. Svoje djetinjstvo provode u Hailshamu, naizgled idiličnom engleskom internatu. Nakon što napuste sigurnost škole i otkriju zastrašujuću istinu o sebi, moraju se boriti s dubokim osjećajima ljubavi, ljubomore i izdaje koje ih prijete razdvojiti zauvijek…

Nagrade i festivali: službena konkurencija – Toronto Film Festival 2010

UTROBA/WOMB
Njemačka, Mađarska, Francuska
Režija: Benedek Fliegauf
Scenarij: Benedek Fliegauf
Uloge: Eva Green, Matt Smith i Lesley Manville

Sinopsis: Kada se Rebecca vrati u djedovu kuću, susreće Thomasa, svoju simpatiju iz djetinjstva. Thomas ostavlja svoju djevojku Rose i njihova se ljubav nastavlja tamo gdje je stala, sve dok Thomas ne pogine u automobilskoj nesreći. Očajna, mlada žena razmišlja o samoubojstvu sve dok ne pronađe utjehu u ideji o kloniranju. Iako to društvo još u potpunosti ne prihvaća, Rebecca odluči roditi Thomasa i (ponovno) vratiti svoju izgubljenu ljubav u život. Živeći u staroj zabačenoj kući Rebeccinog djeda, Thomas odrasta vjerujući da je njegov otac poginuo u nesreći. Rebecca mu nikada nije spomenula kloniranje. Usprkos njezinoj tajni, Rebecca i Thomas žive gotovo normalan život sve dok Rose ne sazna istinu...

Nagrade i festivali: službena konkurencija - Locarno Film Festival 2010, Toronto Film Festival 2010


THE SHOW MUST GO ON/THE SHOW MUST GO ON
Hrvatska
Režija: Nevio Marasović
Scenarij: Nevio Marasović
Uloge: Sven Medvešek, Nataša Dorčić, Filip Juričić, Amar Bukvić

Sinopsis: Radnja filma je smještena u Zagrebu desetak godina u budućnosti i prati uspješnog i ambicioznog producenta reality showa 'Housed', Filipa Dogana. Show 'Housed', formom i sadržajem nalik na 'Big Brother', traje 180 dana za kojih šest ljubavnih parova boravi u reality show kući sagrađenoj za tu priliku. Kad za trajanja showa vani započne svjetski rat, koji za kratko vrijeme pretvara cijelu Europu u bojno polje, Filip Dogan usmjerava sve svoje napore kako bi sačuvao natjecatelje od istine o vanjskome svijetu.

Nagrade i festivali: najbolji scenarij, debitant, specijalni efekti i nagrada kritike - Pula Film Festival 2010

DOBRO SRCE/THE GOOD HEART
Danska, Island, SAD, Francuska, Njemačka
Režija: Dagur Kári
Scenarij: Dagur Kári
Uloge: Paul Dano, Brian Cox i Bill Buell

Sinopsis: Brian Cox glumi Jacquesa, mrzovoljnog vlasnika opskurnog njujorškog bara koji je dom velikom broju profesionalnih pijanaca. Jacques se predano ubija pićem i cigaretama kada upoznaje Lucasa, mladog beskućnika koji je digao ruke od života. U želji da netko nastavi tradiciju bara, a Jacques Lucasa smatra dostojnim nasljednikom, uzima ga pod svoje okrilje i uči ga muškim postulatima svog alkoholičarskog bara: nema novih mušterija, nema prijateljstva s mušterijama i, najvažnije, nema žena. Lucas brzo uči, no njihovo je prijateljstvo stavljeno na kušnju kad se u baru pojavi izbezumljena, ali prekrasna April tražeći zaklon, a Lucas zahtijeva da joj pomognu.

Nagrade i festivali: službena konkurencija – Goteborg Film Festival 2010

127 SATI/127 HOURS
SAD, Velika Britanija
Režija: Danny Boyle
Scenarij: Danny Boyle i Simon Beaufoy
Uloge: James Franco, Amber Tamblyn i Kate Mara

Sinopsis: Novi film film Dannyja Boylea, dobitnika Oscara za film 'Milijunaš s ulice'. Ovo je nevjerojatna istinita priča o penjaču Aronu Ralstonu koji se bori za goli opstanak nakon nesreće koja mu se dogodila usred opustošene litice po kojoj se penjao u Utahu. U sljedećih pet dana, zarobljen ispod velikog kamena bez mogućnosti micanja, Ralston će preispitati svoj život i shvatiti da ima snage i volje za oduprijeti se smrti, popeti uz liticu i pronaći spas. Tijekom svog putovanja, Ralston će se prisjetiti svojih prijatelja, ljubavi, obitelji i dviju penjačica koje je upoznao netom prije nesreće. Hoće li upravo one biti posljednje osobe koje je Ralston upoznao u svom životu? Film je nominiran za tri nagrade Zlatni globus, među kojima je i ona za najboljeg glumca (Franco).

Nagrade i festivali: tri nominacije za Zlatni globus 2011 – najbolji glumac, najbolji scenarij, najbolja glazba

PROVJERENA KOPIJA/COPIE CONFORME
Francuska, Italija, Iran
Režija: Abbas Kiarostami
Scenarij: Abbas Kiarostami
Uloge: Juliette Binoche, William Shimell i Jean-Claude Carrière

Sinopsis: Univerzalna priča o susretu muškarca i žene u malom talijanskom gradiću na jugu Toskane. Muškarac je britanski pisac koji je upravo održao predavanje na konferenciji. Žena, Francuskinja, vlasnica je galerije. Na neki način, ovo je priča o Adamu i Evi. Obična priča koja se mogla dogoditi bilo kome, bilo gdje.

Nagrade i festivali: najbolja glumica - Cannes Film Festival 2010