Film MAXtv FILMOMANIJA 4

Stižu novi filmovi Boylea, Loacha i Kiarostamija

  • Autor: tportal.hr
  • 18.1.2011 12:18:44
  • 18.1.2011 10:51:36

Od 26. siječnja do 6. veljače u kinu Movieplex traje već tradicionalna filmska revija pod nazivom Filmomanija. Provjerite što vas ove godine očekuje u programu

Pored nagrađivanih filmova na najvećim svjetskim filmskim festivalima: O bogovima i ljudima, Čovjek koji vrišti, Prijestupna godina i Tihe duše, u programu revije prikazat će se i najnovija filmska ostvarenja uglednih svjetskih redatelja kao što su Ken Loach, Danny Boyle, Darren Aronofsky i Abbas Kiarostami.

MAXtv Filmomanija 4 svečano će se otvoriti u srijedu, 26. siječnja, u kinu Movieplex (Centar Kaptol), a tom prilikom bit će prikazan film Crni labud (Black Swan), redatelja Darrena Aronofskog, čija je glavna glumica Natalie Portman nagrađena Zlatnim globusom u kategoriji najbolje ženske uloge. Uz Portman, u jednom od kritički najhvaljenijih filmova godine glavne uloge tumače i Mila Kunis, Vincent Cassell i Wynona Ryder.

Svoju filmsku premijeru na MAXtv Filmomaniji 4 doživjet će i novi film oskarovca Dannyja Boylea127 sati (127 Hours). Film čiji je glavni glumac James Franco nominiran za nagradu Zlatni globus u kategoriji najbolje muške uloge također je jedan od najhvaljenijih prošle godine. Osim Boyleovog filma, prikazat će se i novi film redatelja Kena Loacha Irski put (Route Irish) prikazan u službenoj konkurenciji filmskog festivala u Cannesu. Posebna poslastica MAXtv Filmomanije 4 zasigurno će biti novi film redatelja Abbasa Kiarostamija Provjerena kopija (Copie Conforme) čija je glavna glumica Juliette Binoche proglašena najboljom na filmskom festivalu u Cannesu.Od ostalih filmova koji će se prikazivati tijekom revije svakako treba izdvojiti i dokumentarni film The Doors: When You're Strange (When You're Strange) prikazan u službenoj konkurenciji na filmskim festivalima u Sundanceu i Berlinu, film Utroba (Womb) prikazan u službenoj konkurenciji filmskih festivala u Locarnu i Torontu, Dobro srce (Good Heart) prikazan u službenoj konkurenciji filmskog festivala u Goteborgu, Kaboom (Kaboom) prikazan u službenoj konkurenciji filmskog festivala u Torontu, Lovac (Hunter) prikazan u službenoj konkurenciji filmskih festivala u Berlinu i Torontu, Oluja (The Tempest) prikazan u službenoj konkurenciji filmskog festivala u Veneciji i Projekt Frankenstein (Szelid Teremtes – A Frankenstein-Terv) prikazan u službenoj konkurenciji filmskog festivala u Cannesu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još