Film NAJBOLJE OD NAJBOLJEG

'Šuma summarum' najbolji hrvatski film 2010.

  • Autor: hina
  • 15.1.2011 10:41:46
  • 15.1.2011 9:42:10

Film "Šuma summarum" redatelja Ivana Gorana Viteza, po izboru internetskog časopisa F.I.L.M., proglašen je najboljim hrvatskim filmom u 2010.

Filmu je, kako je jutros priopćeno, dodijeljen naslov F.I.L.M. magnet 2010, brončana skulptura u obliku slova 'F' akademske kiparice Vesne Planinc. Film 'Šuma summarum' snimljen je u produkciji Kinorame i Propelera, a prikazan je na prošlogodišnjem 57. Pulskom filmskom festivalu i u hrvatskim kinima.

Uloge u filmu tumače: Wili Matula, Hana Hegedušić, Ljubiša Savanović, Nataša Dangubić, Marko Makovičić, Željko Königsknecht, Sanja Hrenar, Jakša Borić, Đorđe Kukuljica, Ivan Glowatzky, Vanja Matujec, Luka Peroš, Vinko Kraljević, Nina Violić, Luka Petrušić, Mirna Medaković, Anita Matić Delić, Dražen Bratulić, Goran Navojec.

'Šuma summarum', kako se navodi u obrazloženju, film je ispred svog vremena u svome prostoru, a žanrovski se može okarakterizirati kao akcijska crna trash komedija.

Ovogodišnji dobitnici specijalnih priznanja su Anita Matić & Dražen Bratulić za šarmantne, istovremeno anegdotske i životno uvjerljive, sporedne uloge Zrinke i Domagoja u filmu 'Šuma summarum'.

Nagrada F.I.L.M.mag.net, dodjeljuje se od 2004., a za 2009. nagradu je dobio film 'Crnci' Zvonimira Jurića i Gorana Devića.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još