Film DOKUMENTARNO LUDILO

Počinje 5. ZagrebDox

  • Autor: I. T.
  • 23.2.2009 11:14:54
  • 23.2.2009 10:45:00

ZagrebDox, međunarodni festival dokumentarnog filma, počinje danas, 23. veljače. Na festivalu će biti prikazano oko 150 filmova iz više od 30 zemalja

ZagrebDox se od 23. veljače do 1. ožujka održava u prostorima Studentskog centra u Zagrebu, i to u četiri kinodvorane: kino SC, velika dvorana kazališta &TD, MM centar te Galerija SC.

Filmovi će biti prikazani u međunarodnoj i regionalnoj konkurenciji, u četiri tematska popratna programa (Happy Dox, Kontroverzni Dox, Socijal-kapitalizam te Glazbeni globus) i nekoliko retrospektiva (suvremeni izraelski dokumentarac, retrospektiva Jona Alperta, hrvatski amaterski dokumentarac, hrvatska dokumentarna radiodrama). Također, bit će i dvije autorske večeri – velikana dokumentaristike Bogdana Žižića (ujedno i predsjednika međunarodnog žirija) i Bijesprvog, autora koji se proslavio političkim satirama na internetskom video portalu YouTube.

Reprizne projekcije počinju već u 12 sati u MM centru, gdje je ulaz na sve projekcije besplatan, a filmovi koji će se tu prikazivati nemaju hrvatske titlove, a engleske će imati oni koji nisu na engleskom jeziku.

Program Socijal-kapitalizam počinje u 14 sati u kinu SC filmom 'Rubljovka – put do sreće', Happy Dox počinje u 18 sati u kinu SC filmom 'Carmen upoznaje Borata', retrospektiva hrvatskog amaterskog Doxa u 16 sati u MM centru, retrospektiva izraelskog dokumentarca u 16 sati u kinu &TD, a program američkog dokumentarista Jona Alperta u 20 sati, također u kinu &TD.

Svečano otvorenje je u 20 sati u velikom kinu SC, nakon kojeg će biti prikazan izuzetno duhovit i zabavan talijanski film 'Pinuccio Lovero. San ivanjske smrti' o grobaru Pinucciu u gradiću Mariotto na jugu Italije.

U isto vrijeme u Galeriji SC počinje program glazbenih dokumentaraca Glazbeni globus filmom 'Rock monolog' – ulaz je besplatan. Kontroverzni dokumentarci na red dolaze u 22 sata u kinu SC, a prvi su na redu 'Boje krvi' te 'Tajnost'.

Ulaznice možete kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima, on-line na www.eventim.hr, a od danas i na blagajni kina SC, u Savskoj 25 od 13 do 22 sata. Više o programu 5. ZagrebDoxa možete saznati na www.zagrebdox.net, a svakodnevne izvještaje čitajte na tportalu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još