Film NAJBOLJI FILM GODINE

Filmu 'Milijunaš s ulice' osam Oscara

  • Autor: Hina
  • 23.2.2009 7:41:46
  • 23.2.2009 7:00:00

Britansko-indijski film "Milijunaš s ulice", priča o siromašnom poslužitelju čaja koji sudjeluje na TV kvizu kako bi pronašao izgubljenu ljubav, u nedjelju je nagrađen kao najbolji film, osvojivši ukupno osam Oscara na 81. dodjeli nagrada Američke filmske akademije u Los Angelesu

Primajući Oscara, okružen desecima protagonista filma na pozornici, producent Christian Colson rekao je da je "Milijunaš s ulice" bio "izvanredno putovanje".

"Na početku nismo imali novaca ... ničega, osim scenarija ... sve što smo imali ... bila je strast i vjerovanje, a naš film pokazuje da kad imate te dvije stvari, imate sve", rekao je Colson.

"Milijunaš s ulice" je ostale Oscare osvojio za najboljeg redatelja - Danny Boyle, najbolji adaptirani scenarij - Simon Beaufoy, glazbu - A.R. Rahman, pjesmu - "Jai Ho", koautor A.R. Rahman, kameru - Anthony Dod Mantle, filmsku montažu i za miksanje tona.

Sean Penn
osvojio je Oscara za glavnu mušku ulogu u filmu "Milk", priči o kalifornijskom aktivistu za prava homoseksualaca.

Kate Winslet nagrađena je Oscarom za glavnu žensku ulogu za film "Žena kojoj sam čitao".

Pokojni Heath Ledger, posthumno je nagrađen Oscarom za sporednu mušku ulogu, za Jockera u posljednjem nastavku serijala o Batmanu "Vitez tame".

Penelope Cruz nagrađena je Oscarom za sporednu žensku ulogu, za svoj nastup u filmu "Vicky Christina Barcelona" Woodya Allena.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još