NAGRADNJAČA

Film 'Neke druge priče' nagradio

12.01.2011 u 14:44

Bionic
Reading

'Neke druge priče' je omnibus od pet kratkih filmova u režiji pet autorica iz Hrvatske, Srbije, BiH, Makedonije i Slovenije. Motiv svih priča je trudnoća, ali osim poveznice trudnoće, odnosno iščekivanja novog života, bitan element priča su i slučajni događaji koji narušavaju planove i mijenjaju živote. Tportal.hr i Blitz svoje čitatelje nagrađuju majicama iz filma

Hrvatska

Sonja se ne snalazi u naoko običnim situacijama. Između nje i Marina postoji mučan problem koji stvara barijeru među njima. Suočava se s nemogućnošću komunikacije s partnerom, ali i s okolinom koja novostečeni uspjeh nameće kao 'must'. No, najvažnije, pred njom je odluka, koja može sve promijeniti.

Srbija

Milena nakon pokušaja samoubojstva završava u bolnici. Razlog njezinog pokušaja samoubojstva je ubojstvo njezinog mladića. U bolničkoj sobi slučajno sazna da je čovjek pored kojeg leži ubojica njenog mladića. Milena donosi odluku da se osveti.

BiH

Haris je zaljubljen u Nizozemku Heder, službenicu Europske komisije u Sarajevu. Heder misli da voli Harisa, ali kada sazna da je u drugom stanju, donosi racionalnu odluku da prekine trudnoću. Haris shvaća da njihova veza nema isti značaj za Heder kao za njega.

Makedonija

Irenu, mladu ženu u zadnjim danima trudnoće, liječnici obavijeste da će joj nakon poroda oduzeti dijete, jer se kao nezaposlena majka i bivša narkomanka nije sposobna brinuti o sebi i bebi. Dok Irena odbija potpisati pristanak za usvajanje, ukaže joj se prilika da svome djetetu pruži život u blagostanju.

Slovenija

Časne sestre imaju problem. Sestra Magdalena odlučila je bezgrešno začeti: naručila je komplet 'uradi sam' od banke sperme na internetu. Tehnički, nije zgriješila, ali trudnoća kod časnih sestara ne dolazi u obzir i ona mora otići. Sestra Magdalena, sada samo Lena, nađe se bez odore na cesti.

Majice su osvojili:

Zvonimir Buzatović
Danica Vdović
Davor Pihir
Danijel Šnajder
Nadica Bužić

Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.