Film FILMSKA POSLASTICA

'Bez imena' u Cinestaru

  • Autor: tportal.hr
  • 12.1.2011 13:40:37
  • 12.1.2011 12:16:30

Od 27. siječnja u sklopu programa CineFest u Branimir centru, igrat će meksičko-američki film 'Sin Nombre'

Film redatelja Cary Fukunage progovara o imigrantima koji se iz Centralne Amerike preko Meksika pokušavaju domoći SAD-a. Za razliku od meksičkih imigranata o kojima se puno priča, ovi su pak ljudi (iako u duplo težoj situaciji) nedovoljno prepoznati u javnosti.

Film donosi priču o Sayri, tinejdžerici koja živi u Hondurasu i čezne za boljom budućnošću. Ponovno ujedinjenje s njezinim dugo odsutnim ocem daje joj jedinu realnu opciju, emigraciju skupa s njim i ujakom u Meksiko a potom u SAD gdje otac ima novu obitelj. U međuvremenu, Casper aka Willy meksički je tinejdžer kojeg čeka neizvjesna budućnost. Član je lokalne bande u koju uvlači i 12-godišnjeg Smileyja, a koji pak prilazi opaku inicijaciju. Casper se trudi zaštititi svoju vezu s djevojkom Marthom, a ljubav taji od bande. No kada Martha susretne vođu bande Lil' Maga, brutalno biva uklonjena iz Casperova života. Sayra se s obitelji uspije dokopati Meksika. Tamo će susresti Caspera.

Senzibilnu i poetičnu, a opet politički aktualnu priču prepoznao je filmski festival Sundance gdje je film dobio nagrade za režiju i fotografiju. Film su producirali poznati glumci Diego Luna i Gael Garcia Bernal.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još