NAGRADE ZA NAJGORE

Zlatne maline za Paris Hilton i Mikea Myersa

22.02.2009 u 10:00

Bionic
Reading

Plavokosa nasljednica Paris Hilton i kanadski glumac Mike Myers i osvojili su Zlatne maline, nagrade koje se dan uoči Oscara tradicionalno dodjeljuju za najgora filmska ostvarenja u protekloj godini

Kanadski glumac Mike Myers, poznat po glavnim ulogama u filmskom serijalu o Austinu Powersu, dobio je nagradu za najgoreg glumca u filmu Love Guru, koji je ujedno i proglašen najgorim filmom godine. New York Times je za taj uradak napisao da predstavlja 'najgore iskustvo, nakon kojeg se pitate hoćete li se ikada više smijati'.

Paris Hilton je osvojila tri Maline, za najgoru glumicu i dio najgoreg filmskog para u 'The Hottie and the Nottie' te za najgoru žensku sporednu ulogu u filmu 'Repo! The Genetic Opera'.

Bivši James Bond, Pierce Brosnan, dobio je 'priznanje' za najgoru mušku sporednu ulogu mjuziklu 'Mamma Mia'.

Indiana Jones i kristalna lubanja Stevena Spielberga nagrađen je Malinom za najgori filmski nastavak.

Foršpan filma 'Love Guru'

Njemački redatelj Uwe Boll dobio je ne samo Malinu za najgoreg redatelja za svoja sva tri filma iz 2008. godine, veći i za cjelokupni opus. On u Hollywoodu snima filmove koje sam financira i za koje mu kao predložak služe video igrice.

Zlatne maline dodjeljuje posebna zaklada, osnovana 1980. godine kao parodija na Američku akademiju za filmsku umjetnost koja bira dobitnike Oscara.

Sama nagrada je u obliku maline veličine golf loptice postavljene na filmskoj super 8 roli i stoji manje od pet dolara. Nagrađeni rijetko dolaze na dodjelu, a među onima koji su skupili hrabrost i došli ističu se redatelj Paul Verhoeven i glumica Halle Berry.

Neslavne rekorde u broju Malina drže film Gigli iz 2003. s Benom Affleckom i Jeniffer Lopez koji je dosad jedini film koji je zaslužio najgori status u svim glavnim kategorijama, i nenadmašni Sylvester Stallone sa 30 nominacija i 10 ovih nagrada u svojoj karijeri.