BAROMETAR ZA OSCARA

Twilight osvojio četiri nagrade People's Choice

06.01.2011 u 11:43

Bionic
Reading

U dvorani Nokia Theatrea u Los Angelesu u srijedu navečer tradicionalno su dodijeljene nagrade People's Choice, kojima obožavatelji nagrađuju omiljene glumačke zvijezde, pjevače, tv serije i filmove, a svojevrstan su barometar popularnosti prije početka hollywoodske sezone dodjele drugih nagrada, poput Oscara

Voditeljica programa bila je pjevačica Queen Latifah. Pobjednici ovogodišnje dodjele nagrade su film 'Twilight', a obožavateljima je najmiliji glumac Johnny Depp, dok im je najdraži komičar Adam Sandler.

Uz zaljubljene vampire, publici su iznimno simpatični bili i bahati doktor House (glumac Hugh Laurie) i reper Eminem.

Po četiri nagrade na dodjeli odnijeli su 'Twilight Saga: Eclipse', 'House M.D.' i Eminem. Obožavatelji su ocijenili da je 'Twilight' najbolji film i drama, a glumci u filmu Kristen Stewart, Robert Pattinson i Taylor Lautner osvojili su nagradu za najbolju glumačku ekipu. Stewart je odnijela i priznanje za najbolju glumicu. Konkurencija joj je bila jaka - riječ je o glumicama Angelini Jolie i Juliji Roberts. Omiljeni glumac po izboru obožavatelja je Johnny Depp, Jackie Chan je najbolji akcijski heroj, dok je njihov kolega Adam Sandler najbolji komičar. Za omiljeni obiteljski film izabran je 'Toy Story 3'.

Hugh Laurie i Lisa Edelstein iz, i u Hrvatskoj popularne tv serije 'House', izabrani su za najboljeg glumca i glumicu u seriji, a serija za najbolju u svojoj kategoriji. Gregory House je po izboru fanovima omiljeni tv liječnik. Na samom vrhu liste je glazbena tv komedija 'Glee', a Jane Lynch je dodijeljena nagrada za najbolju glumicu u komediji. Neil Patrick Harris je najbolji glumac u komediji.

U kategoriji muzike dominirao je Eminem. Njegovi fanovi dodijelili su mu priznanje za najboljeg hip-hop umjetnika i glazbenika, a njegov duet sa Rihannom 'Love the Way You Lie' omiljena je pjesma i spot. Katy Perry je dvostruka pobjednika: u kategoriji najbolje pjevačice i online senzacije. Rihanna, Usher i Taylor Swift omiljeni su pop, R'n'B i country glazbenici.

Nagradu za najboljeg domaćina u talk-showu osvojio je Conan O'Brien, koji je početkom 2010. bio prisiljen napustiti 'The Tonight Show', no krajem godine pokrenuo je vlastiti show na kabelskom programu TBS. 'Želim zahvaliti svima onima koji su ono što se moglo pretvoriti u užasnu godinu, pretvorili u najbolju profesionalnu godinu u mojem životu', kazao je O'Brien.

Za dodjelu People's Choice Awards karakteristično je da fanovi biraju pobjednike u svim kategorijama. Organizatori su izvijestili da je ove godine glasovalo 175 milijuna obožavatelja putem interneta i ostalih društvenih mreža. Ukupno su dodijeljene 44 nagrade.