Film NAGRADNJAČA

Film 'Operacija Valkira' nagradio

  • Autor: tportal.hr
  • 27.2.2009 11:59:51
  • 20.2.2009 14:00:00

Tom Cruise se vraća na filmska platna ulogom pukovnika Clausa von Stauffenberga u napetom filmu 'Operacija Valkira', snimljenom prema zapanjujućoj istinitoj priči. Film u naša kina dolazi 26. veljače, a tportal.hr i Continental film vas nagrađuju nagradama iz filma (kape i dnevnici)

Ponosan vojnik, pukovnik Stauffenberg je odani časnik koji voli svoju zemlju, no prisiljen je gledati kako Hitlerov uspon dovodi do Drugog svjetskog rata. On nastavlja služiti u vojsci, nadajući se da će netko pronaći način da zaustavi Hitlera prije nego što Europu i Njemačku dovede do uništenja.

Shvaćajući da vrijeme ističe, Stauffenberg odlučuje poduzeti nešto te 1942. pokuša uvjeriti više časnike na istočnom frontu da se suprotstave Hitleru i uklone ga s vlasti. Godine 1943. dok se oporavlja od ozljeda zadobivenih u borbi, Stauffenberg udružuje snage s drugim urotnicima protiv Hitlera - tajnom grupicom ljudi na najvažnijim položajima u državi. Njihova je strategija upotrijebiti Hitlerov vlastiti plan za stabilizaciju vlasti u slučaju njegove smrti – operaciju Valkira – i preokrenuti ga, kako bi uklonili one na vlasti i osakatili Hitlerovu vlast. Oni planiraju atentat na diktatora, kako bi zbacili njegov nacistički režim.

Pogledajte trailer
Nagrade su osvojili:

Boško Lončar
Magdalena Nigoević
Mihael Vidman
Anica Radoš
Danijela Duić
Dinko Tomašić
Ivan Dolić


Nagrade će bit poslane poštom na kućnu adresu.  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još