Film FILMSKI KRITIČAR TVRDI

'Tom Cruise je najgori od razmažene holivudske dječurlije'

  • Autor: tportal.hr
  • 30.12.2010 16:07:35
  • 30.12.2010 14:48:33

Zadnjih 35 godina, britanski filmski kritičar David Thomson kompilira svoje kritike i prigovore najvećim holivudskim zvijezdama: provjerite što je napisao u zadnjem osvrtu

Hubert Boesl/DPA/PIXSELL
Keira Knightley
Keira Knightley
: Ona je iznenađujuće lijepa. Ali istodobno je zanimljiva kao fina krema kojoj je previše rashlađivanja ubilo sav okus. Još uvijek je interesantnija kao model za fotografe nego kao glumica.

John Cleese: Ovih dana zbilja se trudi i naporno radi, ali ne može izbjeći istini, a to je da nekoć kultni komičar jednostavno više nije smiješan.

Angelina Jolie: Nijedan kritičar koji je pisao o njezinom pojavljivanju na sceni kasnih 90-ih nije mogao izbjeći čuđenje njezinim ogromnim ustima. Zaslijepila su sve ostalo.

Demi Moore: Nema smisla za glumu i trenutak. U ovom periodu nije potpuno jasno odmara li se, je li još uvijek aktivna ili je odustala od karijere.

Tom Cruise: Postoje oni koji Toma Cruisea doživljavaju kao oličenje nezrelosti suvremene američke kinematografije. Uobraženost, namješteni cerek, ogroman uspjeh na kinoblagajnama i iznenadni neuspjesi. U tom smislu, on je najgori od holivudske razmažene dječurlije zato što je i najuspješniji.

Pixsell
Ben Affleck
Ben Affleck:
Dosadnjaković koji ima neizmjernu sreću da se izvukao relativno neoštećen iz svih dosadašnjih promašaja.

Brad Pitt: Sve čega se dotakne postaje sjajno i genijalno, ne može još dugo proći prije nego što počne izgledati neopisivo – umorno.

Jennifer Aniston: Ušla je u 40-e i njezina karijera ne može još dugo trajati. Iako je lako izrugivati joj se, isto je tako teško da vam se barem malo ne svidi.

Gwyneth Paltrow
: Oscar za ulogu u 'Zaljubljenom Shakespearu' bio je više nego darežljiv od članova Akademije.

Leonardo DiCaprio: Nakon što je prevalio 35 godina i počeo izgledati smekšano, već su ga mnogi krenuli otpisivati. Vidjet ćemo posjeduje li glumačku izdržljivost iako se čini da je magija skliznula s njegova lica.

Harrison Ford: Vjerojatno ne postoji glumac koji je toliko zaradio svojim avanturističkim filmovima. Suprotno svojim likovima, on je ograničen i anksiozan.

Jasin Boland
Matt Damon
George Clooney
: Jasno je da, kako se približava pedesetoj, Clooney postaje najomiljenija američka zvijezda. Također je jasno da je potpuno svjestan toga.

Matt Damon: Ono što je najzanimljivije kod njega je potpun izostanak dobrog izgleda i osjećaj da ima zgnječeno lice.

Bruce Willis
: Misterij se nastavlja. Prvo napravi tonu komercijalnog smeća, a zatim uspije odigrati ulogu koja ga otkriva kao nježnog i mudrog glumca.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Promocija
Pročitaj više