Film 'DUH BABE ILONKE'

Snima se domaća glazbena komedija za djecu

  • Autor: tportal.hr
  • 28.12.2010 11:03:10
  • 28.12.2010 9:42:32

Danas počinje snimanje dugometražnog igranog filma za djecu i odrasle redatelja Tomislava Žaje 'Duh babe Ilonke', za koji je scenarij napisala Irena Krčelić

Zoran MikinčićSabina Ajrula u ulozi IlonkePogledaj cijelu fotogaleriju
Riječ je o glazbenoj komediji s elementima fantastike koja portretira život jedne neobične obitelji, sagledan očima desetogodišnje djevojčice.

Duh babe Ilonke priča je o Manuši, jedinici u urbanoj romskoj obitelji. Mama Aska radi u tvornici žarulja, tata Hrast svira trubu u pogrebnom orkestru, a baba Ilonka, glasovita kvartovska vračara, susjedima nepogrešivo pogađa sudbinu. Sve dok jedno jutro sama sebi ne otvori kartu Smrti.

Kako je baba Ilonka ispustila dušu, tako mama dobije otkaz, tata izgubi sluh i truba ga prestane slušati, dok kućni ljubimac, tvor Baltazar, posijedi od stresa, a zatim posve izblijedi i nestane!

'To je baš kao da ste prokleti', veli Zdenko, Manušin prijatelj iz razreda.

Uz pomoć babinog duha koji je ostao zarobljen u portretu na zidu dnevne sobe, Manuša i Zdenko otkrivaju istinu koja leži iza 'babinog prokletstva' i, ujedno, veliku obiteljsku tajnu…

Film će se snimati na lokacijama u Zagrebu, Skopju i Beču. Prva klapa pada 28. prosinca u Zagrebu, a snimanje traje do 7. veljače. Premijera se očekuje na Pulskom festivalu 2011. godine.

Glavne uloge u filmu pripale su Selmi Ibrahimi i Marinu Armanu Grbinu, a uz mlade glumačke snage gledat ćemo i Rakana Rushaidata, Aleksandru Balmazović, Sabinu Ajrulu, Krunoslava Šarića i Vesnu Pernarčić.

Producent filma je Boris Dmitrović (Formula film), koproducenti Zoran Ristevski (Geyzer Film Production) i Knut Ogris (Knut Ogris Films), direktor fotografije Mario Delić, a skladatelji filmske glazbe Vjeran Šalamon i Goran Trajkovski.

'Duh babe Ilonke' prva je hrvatsko-makedonsko-austrijska koprodukcija dječjeg igranog filma.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još